Foto: TV4, Youtube/TT

Tobias Karlsson svimmade i duschen – misstänker corona: ”Jag har aldrig varit så sjuk”

Tobias Karlsson misstänkte att han drabbats av det nya coronaviruset.

I över två veckor satt han i karantän – och sjukdomsperioden var en mardröm.

– Jag svimmade i duschen två gånger. Det var skitäckligt, säger Tobias Karlsson till Aftonbladet.

Den populära dansaren och medieprofilen Tobias Karlsson medverkar inte i årets säsong av Let’s dance. Han blev besviken då han inte fick dansa med artisten Andreas Lundstedt – efter att i många år ha kämpat för att få med ett samkönat danspar. I stället får Tobias i år följa tävlingarna i tv-soffan.

I mitten på förra veckan berättade han för sina följare på sociala medier att han varit sjuk. Let’s dance-profilen misstänkte själv att han drabbats av det nya coronaviruset.

STOCKHOLM 20190531 Magdalena Forsberg med danspartnern Tobias Karlsson under finalen i ”Let’s Dance” 2019. Foto: Fredrik Sandberg / TT

”Det var surrealistiskt när det klampade in två heroiska läkare i rymddräkt i min lägenhet, och konstaterade att jag slapp följa med till sjukhuset och kunde förbli på soffan utan att riskera att ”kola vippen”, skriver i ett uppmärksammat inlägg på Instagram där han också tackar sjukvårdspersonalen.

Det enda positiva med att vara sjuk är att man vid tillfrisknade får ytterligare ett perspektiv på livet och är såååå tacksam att man åter igen har aptit (både på mat och livet) och att man orkar gå till köket utan att ta en paus i hallen”, skriver Tobias vidare.

I 16 dagar satt han instängd i karantän, vilket han även berättar om i sin podcast ”I säng med Tobias och Gabriel”.

View this post on Instagram

Efter 16 dagar av Coronahelevete 🦠 är jag sedan en vecka äntligen tillbaka till full kapacitet. 💪🏼 Det var riktigt läskigt där ett tag när jag hade haft hög feber i 10 dagar och kände mig tvingad att ringa 112 för att kolla om jag skulle överleva? Det var surrealistiskt när det klampade in två heroiska läkare i rymddräkt i min lägenhet, och konstaterade att jag slapp följa med till sjukhuset och kunde förbli på soffan utan att riskera att ”kola vippen”. Det enda positiva med att vara sjuk är att man vid tillfrisknade får ytterligare ett perspektiv på livet och är såååå tacksam att man åter igen har aptit (både på mat och livet) och att man orkar gå till köket utan att ta en paus i hallen. #tacksamhet Tack till alla vänner och utomstående som visat omtanke på alla sätt de senaste veckorna ❤️ Allt från en smiley på instagram, till @naprapathasse @josefinebergbring @deodoranton och @pelleholmstroom som vågat sig till ytterdörren med mat, men allra mest min hjältemodiga kusin Mia (@hakanthedog) som trotsat sin egen Coronarädsla och hjälp mig INNE I CORONAHÅLAN under hela mardrömmen. Tack till alla 🙏🏼 Veckans pod är full av välbehövliga skratt i dessa tider. Varning för att jag kanske hånar @gabrielforss lite väl mycket för bristande insektskunskap, men tycker kanske att det den här gången är befogat? Vad tycker ni? 😉😂😂😂😂🦟🦗 Podden hör ni där poddar finns. Hört i tunnelbanan: ”I säng med Tobias och Gabriel är den bästa medicinen mot ensamhet” ❤️💉💊 @podcastenisangmed #isängmedtobiasochgabriel #mygga #fluga #coronabål 📸 @fotografpeterknutson

A post shared by Tobias Karlsson (@tobiaserikkarlsson) on

I en intervju med Aftonbladet berättar Tobias att han mår bra i dag, men kallar det hela för en ”jävla pärs”.

– Jag låg i sexton dagar med riktigt hög feber. Efter ett tag så tänkte jag att jag kan ju inte bara ligga här så jag ringde 112. Man vet ju inte, man blir så jävla orolig. Jag tänkte att det är bäst att de kollar mig så jag överlever. Det kom hit två män med rymddräkter och tog sänkan och blodtryck, men jag fick vara kvar hemma och försöka bli frisk, säger Tobias Karlsson till Aftonbladet.

Tobias förklarar att han kände sig rädd och orolig i samband med besvären.

–  Det var läskigt, jag har aldrig varit så här sjuk någon gång. Jag har aldrig heller varit så däckad så länge och med så hög feber, den var uppe på 40 grader och pendlade lite. Sedan svimmade jag i duschen två gånger. Det var skitäckligt. När man dessutom ligger ensam så vet man inte vad som händer.

Tack till vårdpersonalen i dessa dagar! Dela gärna vidare inlägget om du likt Tobias vill uppmärksamma dem och hylla deras viktiga insatser!