Tobias Karlssons ärliga ord om samarbetet med Carola – bakom kulisserna i Let’s dance

Tobias Karlsson gör comeback i Let’s dance – tillsammans med Carola Häggkvist.
Nu berättar dansproffset om arbetet med schlagerdrottningen bakom kulisserna i TV4-showen.

Han har blivit en stor tittarfavorit efter alla år med ”Let’s dance”. Men i fjol fanns inte Tobias Karlsson, 43, med i laguppställningen när dansshowen i TV4 presenterade sina deltagare.

Tobias hade tidigare medverkat i alla säsonger. Därför kom det som en chock för många tv-tittare när han förra året meddelade att han hade hoppat av programmet.

Anledningen var att han länge önskat ha med ett samkönat par i tävlingen. Nu blev det i stället Alcazar-stjärnan Andreas Lundstedt som fick uppfylla Tobias Karlssons dröm, med danspartnern Tobias Bader.

STOCKHOLM 20190531 Magdalena Forsberg med danspartnern Tobias Karlsson under finalen i ”Let’s Dance” 2019. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Men efter ett års uppehåll från TV4-showen är Tobias nu redo för comeback i tävlingen. På lördagen klockan 20.00 står han återigen på dansgolvet i ”Let’s dance” – och den här gången har han fått ta hand om TV4:s drömnamn i programmet.

Folkkära artisten Carola Häggkvist, 54, ska dansa tillsammans med Karlsson. På pressträffen inför lördagens direktsända premiär i TV4 berättade nya programledaren Petra Mede att kanalen kämpat länge med att få med den trippla Melodifestivalvinnaren i dansprogrammet.

– Tajming är väldigt viktigt i livet och just nu känner jag att man är lite över medelålders, passar jättebra att få igång ”kärran”, med Tobias. Och bli det bästa jag kan bli för mina sista år, tänkte jag på att säga. Får hoppas att det blir länge. Men inför 40-årsjubileum 2023, och framför allt för att jag älskar att dansa, säger Carola Häggkvist på en pressträff inför Let’s dance-premiären på frågan varför hon äntligen tackade ja just i år.

Artisten firar 40 år som artist om två år – efter det stora genombrottet i Melodifestivalen 1983 med ”Främling”.

Foto: TV4

Carola om utmaningarna i Let’s dance med Tobias Karlsson

Den folkkära artisten och schlagerdrottningen menar att det blir en stor utmaning att medverka i Let’s dance. Hon känner inte att hon har något övertag redan från början på grund av sin långa artistkarriär och erfarenhet av scenen.

– Nej, absolut inte. Det här är något helt annat, dels att sjunga och dansa solo, hoppa in på en åtta som man gör samma sak här.  Inte ett enda steg likadant typ under en hel konsert tänkte jag säga. En och en halv minut som vi har tillsammans här, det är ju som en hel konsert. Jag går in lika mycket på ett sätt, det gör jag ju.

STOCKHOLM 20210316 Årets upplaga av Let´s dance 2021 presenterades vid en pressträff i Stockholm på tisdagen. Carola Häggkvist med danspartnern Tobias Karlsson Foto: Jonas Ekströmer / TT

Samtidigt förklarar Tobias Karlsson att han är laddad inför återkomsten i programmet. Han hyllar sin adept inför premiären. Dansparet har i flera veckor kämpat bakom kulisserna med repetitioner – och på lördag klockan 20 är det alltså dags för direktsänd premiär.

– Ett sånt engagemang, en sån vilja och lyhörd elev som vill lära sig. Som bara suger åt sig av situationen, det är det bästa man kan ha som coach och tränare, med någon som bara vill lära sig, säger Tobias Karlsson om Carola.

Programledaren David Lindgren passade på att fråga Tobias under pressträffen hur det för honom känns att kalla Carola för ”elev”? 

– Ja men, hon är ju elev och jag kan ju lite mer. Hon vill gärna kunna lika bra som jag, som har 35 år på nacken, på tio minuter. Men det går ju liksom inte, fast det är på god väg, säger Tobias Karlsson.

Carola laddad inför Let’s dance: ”Glimma och glamma”

Carola är laddad inför att lära sig av Tobias under säsongen.

Foto: TV4

There is no business like show business. Lite grann att få hjälp att glimma och glamma med dig och egentligen bara få ge glädje och få igång oss, säger Carola.

Enligt Karlsson har duon klickat bakom kulisserna – och han lyfter särskilt fram en speciell egenskap hos Carola.

– Vi skrattar så mycket. Hon är så rolig, bästa humorn någonsin. I går var det ”Linus på linjen” haha, det är underbart, säger Tobias.

Stort lycka till i ”Let’s dance”, Carola och Tobias!

Vad tycker du om årets program? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida och dela vidare!