Tobias Karlssons nya TV-revansch – efter tuffa beslutet i Let’s dance: ”Mamma är skitnervös”

Efter 15 säsonger som medverkande i Let’s dance ställde sig Tobias Karlsson utanför i år.

Men nu får dansfavoriten sin TV-revansch – i samma kanal.

– Det blev otroligt kul, säger Tobias i egna podcasten ”I säng med Tobias och Gabriel”.

För första gången i Let’s dances historia i TV4 valde Tobias Karlsson att ställa sig utanför. Inför årets tävlingsdansande på fredagskvällarna ville han inte längre vara med.

View this post on Instagram

Jag blir helt mållös vissa dagar, av vad jag får vara med om!😅😱😇 I förra vecka träffade jag en massa äldre herrar som överraskade mig och som lärde mig otroligt mycket om mig själv och mina fördomar. Idag och igår har jag träffat motsatsen och samma sak hände. I Mellerud har jag haft förmånen att, på initiativ av den fantastiska @lenaandersson73, träffa hennes elever som är mellan 6- 12 år gamla. Jag har både dansat och föreläst för dessa elever. Det som påverkade mig mest var den föreläsningen jag hade idag för 3-6:e klass på en av skolorna som Lena är rektor för. Det är läskigt att stå i ett klassrum och försöka fånga elever som man aldrig träffat mig förut. Hur skall det gå? skall mitt budskap nå fram och kommer de överhuvudet taget förstå vad jag pratar om? Det är ändå tuffa ämnen som utanförskap, mobbing och drömmar. Jag är under stora delar av föreläsningen i chock över barnens engagemang och deras vilja att delta i denna timmen med frågor och reflektioner. Det som rörde mig mest var två gånger när denna unga grupp brast ut i spontanapplåder?!Dels över min vän Jockes heroiska insats att förhindra våra skolkamraters mobbing av mig och även på slutet när jag berättar att jag trots allt jag varit med om, får lov att leva min dröm. Spontapplåder från elever på 9-12 år?? Dessa två ögonblick kommer jag alltid bära med mig i hjärtat. Känslan att denna skara elever följt med så pass mycket i föreläsningen och dess budskap att de fysiskt reagerar på den. Det som gjorde att jag åkte ifrån Mellerud med ett större hjärta än när jag kom, var när en pojke kom fram efter föreläsningen och frågade: – Bad den elaka pojken dig någonsin om förlåtelse ? Jag svarade att jag tog hans kontaktsökande i vuxen ålder som ett försök till försoning . Pojken blev då tyst en stund och sade sedan: – Jag skall försöka att bli en bättre kompis…. 😥❤️ #tacksam #dukangöraskillnad #föreläsning #mellerud @talarforum

A post shared by Tobias Karlsson (@tobiaserikkarlsson) on

Tobias hade i många år kämpat för att TV4 skulle släppa fram ett samkönat par i programmet. Och i år var det äntligen dags – men då artisten Andreas Lundstedt parades ihop med dansaren Tobias Bader, valde Tobias Karlsson att dra sig tillbaka från Let’s dance.

Efter 15 raka säsonger i programmet var besvikelsen stor hos tittarfavoriten – som talade ut i Aftonbladet om beskedet.

– Nej, det blev inte så. Jag hade hoppats på det. Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, men så ville Andreas göra ett statement, att man kan dansa med vem som helst. Andreas ville dansa med en straight kille, och det kan jag förstå, han vill visa att det inte hade något med sexualitet att göra. Det innebar tyvärr att jag var ute ur bilden trots att jag velat det här i sex år, sade Tobias Karlsson till Aftonbladet.

Tobias stöd efter besvikelsen: ”Fantastiska vänner”

På Instagram har Tobias visat sitt stöd till Lundstedt och Bader och skriver: ”Andreas och Tobias är två fantastiska vänner som kommer att göra detta på bästa sätt. Det som händer i Let’s dance i år är så stort, att två av samma kön dansar med varandra. Detta betyder förhoppningvis att några pojkar och flickor ute i vårt avlånga land kan sitta framför tv apparaterna och känna sig lite mindre annorlunda och känna mer hopp för framtiden”.

Men nu står det klart att tittarna får se Tobias Karlsson igen!

Nu tar han sin tv-revansch i samma kanal. Dansprofilen är nämligen en av alla medverkande i kommande säsong av ”Hela kändis-Sverige bakar”, vilket nyligen avslöjades.

– Jag har aldrig bakat förut och mamma är SKITNERVÖS. Som tur är så har jag ju finaste Lars-Åke i mitt lag som heller aldrig har bakat, skriver Tobias själv på sin Instagram.

Tobias Karlsson om Hela kändis-Sverige bakar: Tog hjälp av mamma

Programmet spelades in i juni och Tobias tog till ett särskilt knep för att bättra på sina bakkunskaper inför inspelningarna. Han åkte hem till mamma.

– Jag kan ju absolut inte baka, men jag åkte hem en dag till mamma och bakade en sak, en tårta. Och det gick ju bra när mamma var med, chef och domderade i köket. Många gånger sa hon: ”Nej vad gör du?! Läs på receptet”. Då fattade jag att det fanns ett samband mellan recept och färdig produkt, säger Tobias och skrattar i egna podden ”I säng med Tobias och Gabriel”.

STOCKHOLM 20190515 Magdalena Forsberg och danspartnern Tobias Karlsson repeterar inför fredagens Let’s Dance. Duon kom på andraplats i tävlingen förra året. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Avslöjandet: Bildar lag med ”Babsan”

I programmet bildar han lag med Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson.

– Det bästa var att han inte heller hade bakat någonting. Så det var en perfekt kombination, säger Tobias i podden och fortsätter:

– Det blev otroligt kul, det var en väldigt dramatisk säsong av ”hela kändis-Sverige bakar”. Det var storm, folk dansade, bjöd på sig själva och klädde ut sig. Och en dag kom ”Babsans” lillasyster, ”Mufflan” på besök.

Han drar paralleller till åren i Let’s dance – och antyder att även detta var nervöst.

– Det var en otroligt kul upplevelse att få stå där framför juryn och bli bedömd. Efter mina 17 säsonger i Let’s dance tänkte jag att jag skulle vara rätt van vid att bli bedömd framför juryn. Men det blir något speciellt när man kommer fram där, för man vill ju gärna att det ska gå bra.

Samtliga deltagare i programmet ”Hela kändis-Sverige bakar”. Foto: Eric Josjö/TV4

Även Lars-Åke Wilhelmsson hyllar sin medtävlande.

– Det är en ära för mig att få vara med i årets säsong tillsammans med min partner Tobias, han är underbar i allt – hans humor och ödmjukhet gav en enorm kärlek till vårt lag. Synd bara att han inte var lika kunnig med mjöl och jäst som han är med vals och quickstep, säger Lars-Åke Wilhelmsson i ett pressmeddelande.

Programmet ”Hela kändis-Sverige bakar börjar sändas tisdag 28 april 20.00 i TV4.

Foto: Eric Josjö/TV4

Dela gärna vidare för att önska Tobias lycka till även utanför ”Let’s dance”!

Omslagsfoto: Instagram/TV4