Foto: Erik Simander, TT/TV4

Tommy Körberg klar för Let’s dance – TV4:s beslut för folkkäre stjärnan

Här kommer goda nyheter för alla Tommy Körberg-fans.
Den folkkäre stjärnsångaren är klar för Let’s dance.
Det här kommer han bjuda tittarna på i den direktsända TV4-showen.

Förra veckan E-Type – nu fortsätter Let’s dance bjuda in gästartister till programmet.

När TV4:s danstävling avgörs på lördag kommer programmet att få besök av en riktigt rutinerad artisttrio.

Bland dessa: folkkäre stjärnsångaren Tommy Körberg, 73.

Tommy Körberg till Let’s dance

STOCKHOLM 20210805 Tommy Körberg uppträder under den officiella invigningen av Stockholm Pride på Södra Teatern i Stockholm. Foto: Erik Simander / TT
STOCKHOLM 20210805 Tommy Körberg uppträder under den officiella invigningen av Stockholm Pride på Södra Teatern i Stockholm. Foto: Erik Simander / TT

I ett nytt videoklipp på Instagram meddelar Körberg kryptiskt att han kommer vara med i programmet, där bland andra Marie Mandelmann, Eric Saade och Aron Anderson tävlar.

Det verkar dock inte som att Körberg kommer svänga loss på dansgolvet.

Marie Mandelmann och Jonatan Näslund i Let's dance 2022. Foto: TV4
Marie Mandelmann och Jonathan Näslund i Let’s dance 2022. Foto: TV4

– Hej! Kolla in Let’s dance på lördag, så kanske du får uppleva någonting som kanske inte är så vanligt, i alla fall inte i Let’s dance. Vi får väl se. Hej så länge, säger Körberg i ett klipp på TV4:s Instagram.

Nu hälsas han också välkommen till Let’s dance av programledaren Petra Mede – som också avslöjar att ytterligare två artister kommer att vara på plats vid direktsändningen på lördag.

– Kära Tommy, du är så välkommen, min stora idol. Men som om inte det vore nog, kommer också Ola Salo och Peter Jöback direkt från ”Jesus Christ Superstar”, säger Petra Mede i ett klipp på Instagram.

Det kommer Tommy Körberg bjuda tittarna på i Let’s dance

Så, vad kommer Tommy Körberg att bjuda tittarna på under lördagskvällen?

Nöjeslivet ställde frågan till TV4 – och nu kan vi avslöja vad tittarna har att vänta! Det blir en riktig klassiker för alla tittare som längtat efter att få höra Körbergs ljuva stämma igen.

– Det är helt fantastiskt! Han kommer sjunga ”Anthem” inför resultatshowen. Kommer bli magiskt, skriver Frida Ekberg, pressansvarig för Let’s dance, till Nöjeslivet.

Den klassiska låten fanns som bekant med i Björn Ulvaeus och Benny Andersson-skrivna musikalen ”Chess”, och framfördes av Körberg. En insats som ledde till flera nomineringar till såväl svenska som internationella musikalpriser.

2002 fick Tommy Körberg ta emot utmärkelsen Guldmasken för Bästa manliga musikalartist för sin insats i Chess på svenska på Cirkus i Stockholm. Dessutom belönades kollegan Helen Sjöholm också med Guldmasken samma år i kategorin Bästa kvinnliga musikalartist.

”Let’s dance” sänds på lördag klockan 20.00 i TV4.

Visst ser vi fram emot detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare nyheten om du också gillar Körberg!