Tony Irving har fått nog – sätter ner foten efter tittarnas bisarra frågor: ”Helt otroligt”

Under flera år har Tony Irving suttit i jurypanelen och blivit känd för att vara den svåraste att imponera på.

Men efter att ha fått flera kommentarer kring sin insats i Let’s dance, väljer nu tv-profilen att ge svar på tal.

”Det är på riktigt”, säger han i ett klipp på Instagram.

Ännu en säsong av tittarfavoriten Let’s dance är i full gång.

Vi har fått se några av våra mest folkkära kändisar ge sig ut på dansgolvet och briljera.

Och dansparen har fått en hel del utmaningar under veckorna som gått.

Bland annat har vi fått se de förvandlas till populära Disney-karaktärer och hyllat en närstående i känslosamma nummer.

Och även om vi är en bit ifrån avgörandet i Let’s dance, har vi redan nu fått se stora framsteg.

Höga poäng har delats ut från juryn och bland annat när Markus Granseth hyllade sin mamma fällde jurymedlemmarna ett par tårar.

https://www.instagram.com/p/Ccs4PMjMekA/

LÄS MER: Marie Mandelmanns uppgörelse med danspartnern Jonathan – beslutet i Let’s dance- kulisserna

Let’s dance juryn om årets stjärnor

Och årets uppsättning av deltagare, var juryn redan nöjda med innan ens premiären gått av stapeln.

När Nöjeslivet fick en pratstund med Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger, var de alla rörande överens om att det fanns höga förväntningar på årets säsong.

– Vi har ingen som är värdelös. Vi brukar ha någon redan nu som man tittar på rent fysiskt och tänker, ”okej, den kommer ryka fort”. Men vi har inte den typen av person i år. Vi har ett rätt så bra gäng, alla har bra förutsättningar, alla har någonting de behöver kliva över, ett hinder, sa Tony Irving då till Nöjeslivet.

Tony Irving i Let's dance. Foto: TV4
Tony Irving i Let’s dance. Foto: TV4

Ann Wilson pekade ut en speciell detalj som deltagarna måste ha koll på redan från start – annars riskerar deras dansäventyr i TV4 att inte bli särskilt långlivat.

– Jag tror det kommer handla om den som klarar av att kontrollera sina nerver, och den som kommer kunna hålla lugnet första två avsnitten. För där sitter publik, och vi sitter där. Den som kan andas in energi och våga, den kommer klara sig, sa Ann då.

Tony Irving instämde.

– Ann börjar komma in på en förändring vi sett när det gäller deltagarna i programmet. När vi började, det var en underhållningsprogram med dans som en tävling. Nu är det för deltagarna en danstävling på riktigt. De senaste åren, när de tränar ordentligt, de satsar för att vinna och satsar för att vinna deltävlingen. Så den här ”pajas” som vi såg i början när folk ställde upp i en balett tutu i Sergel torgs fontän och gjorde ”Sex in the city” … den delen av Let’s dance är borta. Det tillhör historiken, säger Tony Irving.

LÄS MER: Därför saknas juryn vid dansarnas sida – syns inte till vid kritiska läget i Let’s dance

Tony Irving ger svar på tal efter frågorna

Men som vi vet under de år som programmet har sänts, finns det kanske särskilt en jurymedlem som deltagarna är extra nervösa kring att dansa inför.

Tony Irving har blivit känd som den svåra juryprofilen som ofta delar ut ett eller två poäng lägre än sina två andra kollegor.

Tony Irving. Foto: TV4
Tony Irving. Foto: TV4

Men att stå i strålkastarljuset har också gjort att Tony fått en hel del kritik för att vara just hård.

Nyligen fick juryprofilen ta till orda och reda ut en hel del på sin Instagram efter att ha fått flera frågor kring hans insats i Let’s dance.

Det är i ett klipp som nu Tony Irving ger svar på tal efter att ha fått frågan om hans ”riktiga” jobb verkligen är att bedöma just dans.

”Bakom mig ser ni här denna stora, tomma sal och om ungefär en halvtimme 50 personer hit för att lära sig dansa foxtrot och dansa tango tillsammans, med en dags danskurs. Anledningen till att jag säger detta är för att många frågar mig hela tiden ”vad gör du, på riktigt?”, säger han upprörande i klippet och fortsätter:

”Som att sitta I Let’s dance-jury inte är på riktigt. Men det är på riktigt. Jovisst jag kan dansa, jag jobbar med dans hela tiden så för de som tycker om att jag tycker jag ska byta ut mina glasögon, lära mig dansa eller kommentera deltagarna på ett bättre sätt – jag kan vända på det och säga: jag har ett liv kring dans, dans, dans på riktigt. Om du inte tycker om det jag säger i programmet: tough!”, avslutar han klippet.

Stöttas av tittarna

I kommentarsfältet överöses profilen av stöttande ord från tittare, och det tycks som om fler yrkesgrupper känner igen sig i det Tony skriver.

”Samma sak med våra personliga tränare. Dom får den frågan också”, skriver en person.

”Precis som jag som musiker får frågan; men vad jobbar du med egentligen?!”, skriver en annan.

LÄS MER: Tony Irvings mäktiga hyllning till Söderberg – gjorde något han nästan aldrig gör i direktsändning

Vi stöttar dig till hundra procent Tony! Du är helt fantastisk!