Foto: TV4

Tony Irvings ärliga ord om nya programledarna – efter kamerorna släckts i Let’s dance: ”Petra och David var…”

Första programmet utan David Hellenius någonsin.
Nu betygsätter Tony Irving nya programledarna i Let’s dance.
När kamerorna slocknat ger juryprofilen sin dom om ersättarna Petra Mede och David Lindgren.

Han brukar vanligtvis betygsätta dansarna i ”Let’s dance”. Tony Irving, 54, är nu tillbaka i TV4-programmets populära jury.

I lördags hade den nya säsongen premiär och det blev succé direkt med högsta tittarsiffrorna på fyra år.

Foto: TV4

– Let’s dance drog den högsta premiärpubliken sedan 2017 på sin nya sändningsdag och samlade över två miljoner svenskar när vi summerar det linjära och digitala tittandet så här långt, säger Fredrik Arefalk, kanaldirektör TV4.

Nu ger juryprofilen Tony Irving sin egen dom om premiärsändningen.

Och han är mäkta nöjd.

Foto: TV4

– Vilken dundersuccé det var! säger Tony Irving i ett klipp på Instagram några dagar efter att kamerorna slocknat i dansstudion.

Irving har varit en del av programmet ända sedan starten 2006. Då fanns även programledaren David Hellenius på plats i dansstudion. Nu – 15 år senare – har Hellenius för första gången lämnat programmet. I stället kommer han leda nysatsningen ”The Masked singer” på TV4.

Tony Irving om nya programledarna i ”Let’s dance”

Samtidigt som Hellenius meddelade sitt avhopp i Let’s dance gjorde kollegan Tilde de Paula Eby detsamma i säsongsfinalen i fjol.

LÄS MER: Sanningen om David Hellenius avhopp med Tilde de Paula Eby – spelet bakom kulisserna

Det innebär att programmet fått nya programledare i form av David Lindgren och Petra Mede. Den rutinerade duon har tidigare bland annat lett Melodifestivalen och – i Petras fall – hyllats som värd för Eurovision Song Contest två gånger.

Foto: TV4

Efter premiärsändningen ger Tony Irving, som vanligtvis ”bara” brukar betygsätta dansarna, den nya duon tummen upp. Programledarna inledde hela säsongen med ett eget dansnummer som föll Irving i smaken.

Foto: TV4

– Petra och David var superb som programledare. Jag, Ann (Wilson) och Demont (Clemenger) levererade tryggt som vanligt. Scenografi, outstanding. Men våra deltagare? säger Tony och funderar en stund.

Han fortsätter med att analysera startfältet – där Carola Häggkvist och Filip Lamprecht ligger bäst till efter första veckan.

Foto: TV4

– Tydliga tre grupper just nu. Filip Lamprecht och Carola i ledning, vem hade trott det när vi började kvällen? Sen i mitten har vi Suzanne (Axell), Janne (Josefsson), Michel (Tornéus), Keyyo (Kristina Petrushina), Anis (don Demina), och glöm inte Hanna (Hedlund)! Vilken överraskning med Hanna, trygg som sjutton! 

– Men sen i botten, ja där har vi lille Martin. Men han har nästa vecka för att utveckla och återhämta sig, säger Tony Irving.

Han avslutar med att fråga vad tittarna de tyckte om premiäravsnittet i videoklippet som man kan se här:

Så, vad tyckte du om årets första ”Let’s dance”? Håller du med Tony? Skriv gärna en kommentar och dela vidare på Facebook.