Tony Irvings hån mot Gunde Svan – efter uttåget ur Let’s Dance: ”Jag vill inte se..”

Gunde Svan fick lämna Let’s Dance när semifinalen avgjordes på fredagskvällen.
Efter sändningen går Tony Irving hårt åt skidlegendaren – och hånar honom.

Fredagens semifinal av Let’s Dance skulle bli en riktig nagelbitare. Till slut stod det klart att Daniel Norberg och Jon Henrik Fjällgren gick vidare och gör upp i den stora finalen.

Därmed är skidlegendaren Gunde Svan, som hyllats som den som gjort störst framsteg under de senaste veckorna, utslagen och får lämna programmet.

– Om jag hade gått till final hade det inte känts som en riktig tävling, för Daniel och Jon Henrik är bättre på att dansa än vad jag är, säger Gunde till Expressen.

Hånas av Tony Irving

Men när TV-kamerorna släckts skulle minerna från juryn, och framförallt Tony Irving, inte vara lika ljuva.

För Expressen berättar Tony Irving att beslutet att Gunde inte gick vidare var väldigt positivt – och hånar skidlegendaren öppet.

Gunde Svan har brottats med smärtor i ryggen under hela programmet och har tagit hjälp av en kiropraktor för att klara av anstängningen. Trots att han håller igång efter karriärens slut har han använt många muskler som han annars inte använder.

Bildkälla: Skärmdump/TV4

”Sätts på piedestaler”

Trots att han får lämna programmet var Gunde nöjd med sin insats. Och att han åkte ut var det bästa från programmet menar Irving. Nivån hade blivit ojämn – samtidigt som han menar att svenska folket röstar med hjärta snarare än skickligheten dansarna visar upp.

– Hade Gunde gått till finalen hade vi haft en bra nivå från Gunde men den andra hade varit överlägsen och jag vill inte se en person som dansar på riktigt bli hemskickad för att svenska folket röstar på sina idrottshjältar. Det är något med svenskar och sina idrottare, de kan göra allt fel men ändå sätts de på piedestaler, säger Irving till Expressen.

Ville du se Gunde i final eller var det rättvist att han fick lämna? Lämna dina tankar i kommentarsfältet och dela vidare!