Tony Irvings ord om Charlotte Kalla i Let’s dance – så påverkar graviditeten tävlingen: ”Hon är bara…”

När Charlotte Kalla och Tobias Karlsson gör entré i Let’s dance kommer de vara tre på dansgolvet.
Skiddrottningen går i väntans tider mitt i gravidlyckan.
– För oss i dansen är det inte ovanligt att man dansar gravid, säger juryprofilen Tony Irving till Nöjeslivet.

Ted Gärdestad: Flickidolen som blev kär i kärleken. Men vilka var kvinnorna i hans liv? Hur formades han av dem? Och varför tog varje relation slut så snabbt? Lyssna på Nöjeslivets nya podcast här:

Deltagare kommer och går – men juryn, den består.

När Let’s dance slår upp portarna för sin 18:e säsong i rutan på lördagskvällen, har som vanligt Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger en avgörande nyckelroll.

Trion delar ut poängen som kan fälla avgörandet i TV4:s populära dansunderhållning. I årets säsong kämpar kändisdeltagarna Rickard Sjöberg, Andreas Wijk, Nilla Fischer, Kodjo Akolor, Johan Jureskog, Johanna Lind Bagge, Renaida Braun, Tone Sekelius, Hampus Hedström och Charlotte Kalla om juryns gunst.

LÄS MER: Tobias Karlssons lycka med Charlotte Kalla – bekräftar stora nyheten inför Let’s dance: ”Njuter redan”

När juryn går igenom startfältet i årets Let’s dance blir omdömet positivt.

– Det känns jättebra. Jag tycker det känns som en härlig energi. Väldigt positivt, säger Dermot Clemenger till Nöjeslivet.

Ann Wilson noterar att stämningen mellan deltagarna har förändrats bakom kulisserna, ju närmare de kommer första sändningen.

– Ja, det är taggade deltagare. De går runt och pikar varandra, jag älskar det. De känner att ”åh, nu stack du ut foten där”, ”du har inte sträckt på dig” och sånt där. Då vet man att de tävlar lite inbördes, och då blir vårt jobb mycket roligare och mer spännande, säger Ann Wilson till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230314 Kändisar och dansare i TV4-programmet Let's Dance 2023 presenteras. Övre raden från vänster: Hampus Hedström, Tobias Wallin, Tobias Bader, Hugo Gustafsson, Dermot Clemenger, Ann Wilson, Tony Irving, Rickard Sjöberg, Andreas Wijk, Kodjo Akolor, Johan Jureskog, Tobias Karlsson. Nedre raden: Ines Maria Stefanescu, Johanna Lind Bagge, Renaida Braun, Tone Sekelius, David Lindgren, Kristin Kaspersen, Tove Villför, Ida Sund, Jasmin Takács, Hedvig Löfwall, Charlotte Kalla. Detta i Let's Dance-studion i Frihamnen i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20230314 Kändisar och dansare i TV4-programmet Let’s Dance 2023 presenteras. Övre raden från vänster: Hampus Hedström, Tobias Wallin, Tobias Bader, Hugo Gustafsson, Dermot Clemenger, Ann Wilson, Tony Irving, Rickard Sjöberg, Andreas Wijk, Kodjo Akolor, Johan Jureskog, Tobias Karlsson. Nedre raden: Ines Maria Stefanescu, Johanna Lind Bagge, Renaida Braun, Tone Sekelius, David Lindgren, Kristin Kaspersen, Tove Villför, Ida Sund, Jasmin Takács, Hedvig Löfwall, Charlotte Kalla. Detta i Let’s Dance-studion i Frihamnen i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Stora nervkaoset bakom kulisserna

Tony Irving poängterar att allvaret nu börjar infinna sig.

– Det är spännande just nu. De har varit tillsammans i fem veckor och tränat. Nu börjar tävlingsmoment. Man upplever också i dag att den här vänskaps-rolig grej, det blir mer ”okej, nu måste jag överleva”. För i program två vill ingen åka ut. Och det är egentligen nu som spänningen börjar, vem kommer åka ur program två? säger Tony Irving till Nöjeslivet.

LÄS MER: Därför återvänder Marie Mandelmann till Let’s dance – beslutet inför premiären: ”Vill vara…”

Vem är favorit på förhand?

– Svårt att säga innan vi ser dem på lördag. Man måste se dem en gång så man har ett hum om hur de rör sig och vad de kan ha för svårigheter. Så ställ den frågan gärna efter lördagens program, säger Dermot Clemenger.

Tony Irving menar att det kan sluta hur som helst i årets Let’s dance.

Artikeln fortsätter under bilden.

Tony Irving i Let's dance-premiären. Foto: TV4
Tony Irving i Let’s dance. Foto: TV4

– Just nu ser alla ut som de kan vara bra, men alla har förutsättningar att vara dåligt. Så det är verkligen hur det går för dem på dagen. För jag vet inte hur de kommer prestera under kameran och framför tusen personer i publiken, säger Irving.

En detalj som deltagarna kommer tvingas hantera är nerverna inför just premiärsändningen.

– Jag tror det kommer handla mycket om nervositeten också, hur de klarar av att hålla nerverna under kontroll. För sticker de så är det svårt att memorera steg, fokusera på partnern, hålla takt och allt sånt. Det handlar mycket om nerver just första veckan, säger Ann Wilson.

Dermot Clemenger håller med.

– Det är en sak att prestera en dans framför ett rum fullt med folk. Men sen att göra det dessutom med miljontals tittare som sitter hemma och ”alla” är experter. Det är ju supernervöst, säger han.

Artikeln fortsätter under bilden.

Dermot Clemenger
Dermot Clemenger. Foto: TV4

Och er tre?

– Ja, precis. Tills de kommer till Tony, säger Dermot och skrattar.

LÄS MER: Charlotte Kallas enda krav på TV4 före Let’s dance – Tobias Karlssons uppoffring för stjärnans skull

Tony Irving: ”Vi har en liten situation…”

Tony Irving, som varit med i samtliga Let’s dance-säsonger genom tiderna, har högt uppskruvade förväntningar på kändisdeltagarna.

– Vi har en liten situation i år. Om man tittar runtomkring på alla deltagare: alla är i bra fysisk form. Det betyder att det finns en förväntning från min sida att det ska vara bra balans, bra kontroll, de ska redan ha en viss koordination. Det gör att poängsättningen ska avspegla det vi har framför oss, säger Irving.

Domaren, som genom åren gjort sig känd för sina vassa kommentarer och konstruktiva kritik, avslöjar att han kommer att vara snål med poängen inledningsvis.

– När jag tittar på det här, jag vet redan nu att jag kommer ge en etta, tvåa eller trea för någonting som andra tycker är bra. För första programmet är nollställning. På lördag tittar vi: här börjar din resa, din första prestation är på det här, som du kan utveckla, säger Irving.

I startfältet återfinns flera artister – och detta menar Irving kommer att höja ribban vad gäller en specifik dansdetalj.

– Jag förväntar mig en väldigt bra kvalitetsnivå redan från början. Men jag förväntar mig också en väldigt bra musikalitet, för vi har många artister med i år, säger Tony Irving.

Ann Wilson håller med.

– Man kan ha rätt fysiska förutsättningar och se ut som en dansare på många sätt, men har du inte musikaliteten och har den i kroppen så är det svårt att tolka den genom kroppen, säger hon.

Artikeln fortsätter under bilden.

Ann Wilson i Let’s dance-juryn. Foto: TV4

Juryns ord om Kallas chanser i Let’s dance

En annan kategori deltagare som ofta gått långt i tävlingen är idrottsstjärnorna. Ingemar Stenmark, Gunde Svan, Magdalena Forsberg och Jesper Blomqvist har alla kommit på pallen.

– Idrottspersoner har ofta pannben, de har inte blivit så framgångsrika utan viljan. Så att viljan kan ta en långt i Let’s dance, säger Dermot Clemenger.

Vad tänker ni kring Charlotte Kallas chanser i år? 

– Vi har sett många av de andra skidåkarna genom åren, Anja Pärson, Ingemar Stenmark, Gunde Svan och Thomas Wassberg… Vi har sett många skidåkare och där är det ju mer att höfterna jobbar åt ett håll hela tiden. Så att det är ju en utmaning att röra kroppen. Men vi har ingen aning om hur hon kommer tackla det. Jag är spänd, säger Ann Wilson.

LÄS MER: Charlotte Kallas stora glädjebesked – är gravid: ”En dröm jag längtat efter att uppfylla”

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20190509 Charlott Kalla under torsdagens pressträff med skidlandslaget på Bosön. Foto: Naina Helén Jåma / TT
STOCKHOLM 20190509 Charlott Kalla under torsdagens pressträff med skidlandslaget på Bosön. Foto: Naina Helén Jåma / TT

Skiddrottningen, som staplade OS-medaljer på hög under sin aktiva karriär, går dessutom i väntans tider. Till sommaren väntar Kalla sitt första barn.

– Vi är glada, förväntansfulla och lyckliga även om det fortfarande känns väldigt overkligt! Ett steg i taget mot något otroligt efterlängtat, en dröm jag längtat efter att få uppleva, skrev Kalla på sin Instagram i slutet på februari då hon först valde att berätta om lyckan.

Tony Irving menar att graviditeten inte kommer ha betydelse för hennes chanser på dansgolvet, och påminner sig om en annan danstävling.

– Det här att hon är gravid, för oss i dansen är det inte ovanligt att man dansar gravid. Vi hade Anita som tävlade i maj förra året, på en national ranking-tävling. Hon födde barn två månader efter. Så att jag tror att vara gravid när man dansar, det är ingen stor ”woho, nu ska vi…!” Nej, hon är bara gravid, varsågod kör på! Jag tror hennes förutsättningar är lika bra gravid som det var när hon var inte gravid, säger Tony Irving.

STOCKHOLM 20230314 Före detta längdskidåkaren Charlotte Kalla och dansaren Tobias Karlsson. Kändisar och dansare i TV4-programmet Let's Dance 2023 presenteras i Let's Dance-studion i Frihamnen i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20230314 Före detta längdskidåkaren Charlotte Kalla och dansaren Tobias Karlsson. Kändisar och dansare i TV4-programmet Let’s Dance 2023 presenteras i Let’s Dance-studion i Frihamnen i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Vi önskar alla deltagare stort lycka till i Let’s dance 2023!

Vem hejar du på? Skriv gärna en kommentar!