Tony Irvings ord till Charlotte Kalla när kamerorna släckts – efter dramat i Let’s dance

Charlotte Kalla är klar för kvartsfinal i Let’s dance.
Då skickar juryordföranden Tony Irving en ny passning till skiddrottningen.
Detta efter att sändningen var avslutad.

Charlotte Kalla har hissats och dissats för sina insatser i årets Let’s dance. Trots att kritiken från juryn bitvis varit tuff, har skiddrottningen alltid klarat sig kvar i tävlingen och undvikit att dras in i ett nervkittlande kvaldrama i det som kallas duellen.

I lördags blev både Kalla och danspartnern Tobias Karlsson ordentligt glädjechockade.

Detta efter att juryn delat ut full pott till duon – tolv poäng – efter den andra dansen, wienervalsen, som samtliga fem danspar fick visa upp på dansgolvet.

Eftersom de också tidigare under kvällen fått höga poäng för sin Paso Doble, när de tolkade Disney-filmen Frost, hamnade Kalla och Karlsson först av alla i Let’s dance-tabellen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Tony Irving har tidigare varit tuff i sin kritik mot Kalla och Karlsson, vilket även har fått Tobias att ryta ifrån efter programmet.

I sin podcast ”I säng med Tobias & Gabriel” har Karlsson ifrågasatt när Irving lämnat poäng som, enligt honom, varit för låga.

– Jag vet inte hur han känner själv. Jag tänker att hon började den här med en dubble reversed spin. Det är en snurr som går åt fel håll, och det är två stycken hälvändningar som hon gör till perfektion. Vilket också Ann Wilson påpekar, och Dermot säger bara: ”Det här är helt sjukt”. Då tycker jag så här att, om man också dansar den andra delen av dansen också då till perfektion men med ett snedsteg kanske: det är ju inte en femma, sade Karlsson då i podden och fortsatte:

– Alltså om folk i det programmet får tio poäng så är det alltså hälften. Haha, det är så att man bara: ”jaha, okej”. Men det är upp till honom hur han vill göra. Han får göra vad han vill. Jag bryr mig faktiskt inte.

LÄS MER: Tobias Karlssons nya sylvassa kontring mot Tony Irving – utspelet efter dramat i Let’s dance

Tony Irvings hyllning till Kalla i Let’s dance – rump-vädjan inför kvartsfinalen

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Efter lördagens Paso doble-uppvisning var Irving nöjd med vad han fick se från Kalla, och gav också skidstjärnan beröm i sändningen.

– Det är en otroligt stor utveckling, sade Tony Irving i programmet.

Efter att kamerorna slocknat utvecklade han sitt resonemang.

– Jag blev både glad och förtvivlad över hur Charlotte Kalla dansade, skriver Tony Irving i sin krönika på hemsidan för Let’s dance.

Artikeln fortsätter under bilden.

Tony Irving. Foto: TV4
Tony Irving. Foto: TV4

Juryordföranden skickar också en passning till Kalla inför kvartsfinalen på lördag.

– I vissa stunder levererade hon outstanding enkla grundfigurer och i nästa stund stod hon stilla. Så stilla att hon nästan såg ut som en staty. Synd, för när hon rör sig gör hon det med finess. Snälla, släpp loss och rör på din rumpa! skriver Irving.

Så skruvar Tony Irving upp tempot inför avgörandet: ”Slänger in…”

Inför avgörandet i kvartsfinalen på lördag har Irving inte mindre än nio krav på deltagarna. Tur, teknik, takt, tändande eller tråkigt, är någonting som juryprofilen redan utgår ifrån när han sätter sina poäng.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

– Nu går vi in till den första delen av slutspurten som är kvartsfinalen. Jag har kvar mina fem T:n som grundkrav men som grädden på moset har jag mina fyra P:n som jag slänger in från och med nästa vecka: Power, Performance, Precision och Presentation. Nu är det årets deltagares tur att steppa upp, leverera eller packa ihop och åka hem.

Kvar i Let’s dance är även tv-programledaren Rickard Sjöberg, komikern Hampus Hedström och artisten Renaida Braun. I lördags åkte tv- och hudvårdsprofilen Johanna Lind Bagge ur tävlingen.

Let’s dance sänds på lördagar klockan 20.00 i TV4.

Foto: TV4

Vem tycker du ska vinna årets danstävling? Kan Kalla och Karlsson nå hela vägen, eller kommer någon av de andra stjärnorna att vinna tittarnas och juryns röster? Skriv gärna en kommentar!