Tony Irvings oväntade attack mot Tobias i ”Let’s dance”: Han ska bara hålla truten

Det rådde delade meningar efter förra veckans ”Let’s dance”.

Det fick också Tony Irving att sätta ner foten mot dansaren Tobias Karlsson.

– Tobias ska bara hålla truten, säger han till Expressen.

Magdalena Forsberg och danspartner Tobias Karlsson är bara en vecka från att ta sig till final i ”Let’s dance”. Men vägen dit har inte varit spikrak. Förra skidskyttestjärnan Forsberg har fått byta partner två gånger, och under resan har de fått en del kritik från juryn.

När paret dansade quickstep i förra veckans program fick de hårda ord från jurymedlemmen Cecilia Lazar. Hon menade att dansen saknade det som faktiskt är quickstep. Tobias Karlsson kunde inte hålla sig i direktsändning och sa emot Lazar.

Efter programmet gav han sin syn på kritiken i en intervju med Expressen.

– Jag vet inte vad hon höll på med på kanten, säger han till tidningen och fortsätter.

– Vi kämpar med det här och jag har dansat i 30 år, så jag vet vad en quickstep är.

Tony Irving om Tobias Karlsson i Let’s dance

Cecilia Lazar får dock stöd av jurykollegan Tony Irving direkt efter programmet.

– Tobias ska hålla truten egentligen, för han är bara en dansare. Han är inte domare i programmet och det är inte hans roll att bedöma dansen. Hans jobb är att träna Magdalena med hans kunskap och låta oss få göra vårt jobb, säger han i en intervju med Expressen och fortsätter.

– I vissa stunder när vi ser en klassisk renodlad dans finns det teknikböcker som hela världen följer. Väljer tränaren att tänja på gränserna för att skapa publikfrieri och locka tittarna, det är en chans han tar. Det har givit resultat för honom, för Magdalena har publikstöd. Så även om jag dansmässigt kan vara kritisk och stödja Cecilia. Men resultatet har blivit att vi har sett att Magdalena antagligen är folkets favorit. Så strategi inom idrotten är aldrig dum. Men att kritisera domarna. Nej, nej, nej. Det gör man aldrig, för då är man ute på tunn is.

Oj! Krispig stämning inför fredagens ”Let’s dance”. Håller du med Tony, eller tycker du Tobias och Magdalena har rätt? Skriv din åsikt i kommentarsfältet på Facebook.

Let’s Dance 2019: Alla deltagare och resultat