Foto: Instagram/TV4

Tony Irvings oväntade besked om framtiden – vändningen efter finalen i Let’s dance

Han trodde att det var över.
Men nu tvärvänder Tony Irving, 54, om sin egen ”pensionering”.

Let’s dance 2021 har gått i mål – och vilken avslutning det blev! Svett, tårar och massor av dramatik bjöds det på när modellen Filip Lamprecht och Linn Hegdal till slut tog hem segern före artisten Anis Don Demina och Katja Lujan Engelholm i lördagens direktsändning i TV4.

Foto: TV4/Annika Berglund

– Vilken fantastisk final vi hade i Let’s dance. Filip vann, Anis kom tvåa men det kunde ha varit tvärtom. Vi i juryn tyckte de var jämna, men det var ni som valde att Filip skulle vinna. Och faktiskt, hans sista shownummer var outstanding, säger Tony Irving i ett klipp på Instagram.

Som nu har en glädjande nyhet att berätta.

Efter ett års uppehåll kommer 54-åringen själv nu att återuppta dansen. På Instagram visar Irving hur han redan dagen efter finalen klivit in i danslokalen igen.

Juryordföranden fick mersmak efter att ha dansat i trio med Kristina ”Keyyo” Petrushina och Hugo Gustafsson. Det var i semifinalen som jurymedlemmarna fick tillfälle att öva in en koreografi med de då kvarvarande tävlande.

Och för Tony blev det ett strålande tillfälle att återupptäcka dansens magiska värld! Han lämnade tillfälligt sin stol bakom jurybordet – och bjöd själv på strålande show med Keyyo och Hugo.

Nu kommer Irving fortsätta på den inslagna vägen.

Tony, som bland annat blivit svensk mästare i dans och tävlingsdansat i USA flera år, kommer nu att väcka liv i sin egen dans igen. Danspensionären Irving kommer att återgå till dansgolvet.

– Jag längtar till att börja dansa igen själv nu. Jag hade tappat all lust. Efter 40 år av dans var jag lite trött på det, och jag tänkte att ”nu har jag slutat som tävlingsdansare”. Det gjorde jag vid 42. ”Nu ska sluta som showartist”, det gjorde jag vid 52. Nu satsar jag för 60 och tänker, varför fasiken ska inte jag ha roligt med dans? säger Tony Irving i ett klipp på Instagram.

Tony Irving
Foto: TV4

Han har under årens lopp också erbjudit danskurser – och nu verkar det alltså som att 54-åringen från Ainsworth i Storbritannien själv kommer att återuppta dansen. Irving har den högsta internationella danspedagog- och domarutbildningen i både standard- och latindans.

Han uppmanar nu fler tittare att börja dansa.

– Så nu börjar jag dansa igen. Jag ska ta lite klasser och börja röra på mig. Vågar du börja dansa? Kom igen, ta en svängom! säger Irving och skrattar.

Heja dig, Tony! Lycka till med det fortsatta dansandet.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar och tacka för årets Let’s dance-show där Irving och kompani hade en viktig roll!