Tony Irvings oväntade kamp i Let’s dance – smärtorna bakom kulisserna: ”Jag är för gammal”

Tony Irving lovar ett historiskt drag av juryn i Let’s dance-semifinalen.
Men uppoffringen har en baksida – nu berättar han om smärtorna bakom kulisserna.
– Jag är för gammal för det här, säger tv-profilen på Instagram.

Tony Irving, 54, är verkligen ”mister Let’s dance”.

Ända sedan starten 2006 har han varit med i juryn för det populära dansprogrammet som i år är inne på sin 16:e säsong i TV4. Tony är faktiskt den enda kvarvarande medlemmen ur den ursprungliga Let’s dance-uppställningen. Länge delade han detta tillsammans med programledaren David Hellenius, som dock hoppade av rollen inför årets säsong.

Även jurykollegan Dermot Clemenger har varit med i de allra flesta säsongen. Men till skillnad från Irving gjorde han ett uppehåll på fyra säsonger i slutet på 2010-talet när Ann Wilson och Cecilia Lazar flankerade den gode brittisk-svenske dansprofilen.

Let's dance-juryn: Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving. Foto: TV4
Let’s dance-juryn: Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving. Foto: TV4

I år består juryn som bekant av Irving, Wilson och Clemenger. De har i år varit imponerade av den höga kvaliteten på dansparen – och inför kvartsfinalen aviserade de att de skulle höja kraven i bedömningarna.

Nyligen skakades produktionen om rejält efter beskedet om Carola Häggkvists avhopp. Stjärnan gick i förra veckan ut och berättade att hon tänker lämna showen på grund av hälsoskäl.

Keyyos succécomeback

Det ledde till att Kristina ”Keyyo” Petrushina och danspartnern Hugo Gustafsson fick komma tillbaka till tävlingen – trots att de egentligen röstats ut veckan dessförinnan. Och Keyyo och Hugo höll stilen i kvartsfinalen.

I stället var det artisten Anis Don Demina och friidrottsprofilen Michel Tornéus som ställdes mot varandra i kvalduellen. Den senare fick lämna programmet.

– Önskar alla deltagare som är kvar ett stort lycka till och ännu en gång tusen tack till alla er som stöttat oss under denna resa. Ni har skrivit och hejat för fullt. Jag ser allt och uppskattar allt. Ni är bäst! skrev Michel på sin Instagram efter uttåget.

De gör upp om finalplatserna i Let’s dance 2021

Därmed finns följande kändisar kvar i tävlingen: Filip Lamprecht, Keyyo och Anis. På lördag gör de upp om två finalplatser när Let’s dance-semifinalen avgörs i direktsändning.

Inför dramat har dessutom Tony Irving utlovat både deltagarna men också tittarna en överraskning. I ett inlägg på Instagram på tisdagen avslöjar han att jurymedlemmarna kommer få en annorlunda roll i showen.

Tony Irvings avslöjande – juryns nya drag i semifinalen

Irving berättar att han sover över på hotell i samband med de intensiva förberedelserna inför tv-showen.

– Just nu bor jag i Stockholm! Saknar min man men vad gör man inte för Let’s dance, skriver han på Instagram.

Juryprofilen förklarar att smärtorna är många i kroppen.

– I dag har jag vaknat igen på hotell Kungsträdgården i Stockholm. Det är fjärde morgonen i rad, jag ska ta en annan covid-test nu, sen ska jag ta mig in till studion. Min kropp gör ont, min huvud gör ont, min hårbotten gör ont, min rygg för ont. Jag ska inte berätta för er vad som händer, men nu på lördag kommer vi i juryn att delta i något som aldrig hänt tidigare i Let’s dance, säger Tony Irving i ett klipp på Instagram.

– Jag är för gammal för det här, säger han och skrattar.

Vem är din favorit i årets Let’s dance? Ska Filip, Anis eller Keyyo vinna årets danstävling? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!