Tony Irvings uppgörelse med TV4 – Let's dance-profilen bekräftar okända avtalet
Tony Irving i Let's dance. Foto: TV4

Foto: TV4

Tony Irvings uppgörelse med TV4 – Let’s dance-profilen bekräftar okända avtalet

Tony Irving landar sin 17:e raka säsong med Let’s dance.
Nu avslöjar den omtyckta juryprofilen sin okända uppgörelse med TV4.
– Jag tackar ja till flera säsonger, säger han till Nöjeslivet.

Den 17:e säsongen av Let’s dance går i mål på lördagen. Då ska vinnaren av 2022 års upplaga av TV4:s framgångssaga avgöras i direktsändning. Det står emellan artisten Eric Saade med danspartnern Katja Lujan Engelholm, och komikern Filip Dikmen med danspartnern Linn Hegdal.

Förutom dessa så har även fem andra nyckelpersoner deltagit i samtliga avsnitt i årets Let’s dance. Det handlar så klart om programledarna Petra Mede och David Lindgren, men också om juryn.

Tony Irving gör sin 17:e (!) säsong i Let’s dance, och jurykollegorna Ann Wilson och Dermot Clemenger är inte långt därefter. Trion har varit med och byggt upp dansprogrammet från starten.

Let's dance-juryn: Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving. Foto: TV4
Let’s dance-juryn: Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving. Foto: TV4

– Det här är en sak som vi började med som unga. Det var vår passion och hobby. Sen blev det vårt yrke och sen hade vi privilegiet att både stå på scenen själva, sen att vi fick börja bedöma och undervisa barn och vuxna dansare. Vi har ju inte varit med i detta bara för att ”vara med i tv”. Utan vi har gjort detta som en förlängning av en dröm vi hade när vi var unga, säger Ann Wilson till Nöjeslivet.

Hon fortsätter:

– Så, om jag gå i pension med detta så är det… it’s not a bad thing (det är ingenting dåligt), säger Wilson och skrattar.

Tony Irvings upplägg med TV4

På frågan hur deras upplägg ser ut med TV4, svarar Tony Irving att hans uppgörelse med kanalen gäller för flera säsonger i taget.

– Jag tackar ja till flera säsonger, jag har ett rullande kontrakt. Jag skriver på för de nästkommande, sen när ett år försvinner kommer de in nytt som binder ihop, säger Tony Irving.

LÄS MER: Tony Irvings mäktiga hyllning till Söderberg – gjorde något han nästan aldrig gör i direktsändning

Tony Irving i Let's dance-premiären. Foto: TV4
Tony Irving i Let’s dance-premiären. Foto: TV4

Ann Wilsons framtidsbesked om Let’s dance

Ann Wilson är tydlig med en sak: Hon vill gärna fortsätta i Let’s dance, men då behöver även Irving och Clemenger vara med på tåget.

– Jag känner väl att, så länge grabbarna är med, så är jag med, säger hon.

Ann Wilson i Let's dance-juryn. Foto: TV4
Ann Wilson i Let’s dance-juryn. Foto: TV4

Tony Irving menar att nivån på deras bedömningar är desamma som det alltid har varit – men att deras yttranden i rutan förändrats med åren.

LÄS MER: Därför saknas juryn vid dansarnas sida – syns inte till vid kritiska läget i Let’s dance

– Vi har växt i det här, nu är det 17:e säsongen, och vi är inte samma personer som vi var 2006. Det hade varit jättetråkigt om vi varit det. Vi har förändrats, utvecklats, vårt sätt att integrera med varandra, att leverera ett yttrande är annorlunda. Man kan ta hänsyn till känslor på ett annat sätt, säger Tony Irving till Nöjeslivet.

Därför saknas juryn vid kritiska läget i Let’s dance

Dermot Clemenger bekräftar att juryn faktiskt inte får se några danser i förväg. Det enda trion har att gå på när bedömningen utdelas är det drygt en och en halv minut långa dansnummer som även tv-tittarna får se i direktsändningarna.

– Vi tittar aldrig på genrep. Vi sitter och tittar på direktsändningen, det är den första inblicken som vi får är samma som publiken hemma. Vi har en och en halv minut, ibland en minut, på oss att formulera oss, vad tycker vi? Hur ska vi formulera oss?, säger Dermot Clemenger och fortsätter:

– Och jag vet ju, att om det är jag som börjar här, vet jag att Ann kommer plocka upp något annat och Tony något annat. Eller tvärtom. Vi känner varandra så väl.

LÄS MER: Därför tvingades omtyckta profilen bort från Let’s dance – ilskan efter försvinnandet: ”Märkligt”

Juryn i Let’s dance. Foto: TV4

Vad tycker ni om juryns insats i årets Let’s dance? Skriv gärna en kommentar!