Foto: TV4

TV4:s besked om Petra Mede och David Lindgren i Let’s dance – framtiden för programledarna

Debutsäsong och tittarsuccé för Petra Mede och David Lindgren.
Nu svarar TV4 på frågan om programledarnas framtid i Let’s dance.

De tog över efter tittarfavoriterna David Hellenius och Tilde de Paula Eby inför årets säsong.

De rutinerade Let’s dance-nykomlingarna Petra Mede och David Lindgren har under våren belönats med både ros men också fått lite ris av tittarna.

Frågan är om Mede som tidigare lett två Eurovision Song Contest-finaler i Sverige – och hyllats unisont ute i världen för detta – och artisten David Lindgren som gjort flera bejublade föreställningar som programledare för Melodifestivalen, återkommer i Let’s dance?

TV4 om nästa års Let’s dance: ”Får återkomma”

Nu ger TV4 besked om duons framtid i dansshowen.

– Det får vi återkomma om, skriver Frida Ekberg, pressansvarig på Let’s dance, i ett mejl till Nöjeslivet på frågan om nästa års programledarskap.

Enligt Petra Mede själv är det tv-kanalen som håller i taktpinnen. Själv är hon öppen för en fortsättning i Let’s dance – som i år firat stora framgångar i form av höga tittarsiffror. TV4 har i pressmeddelanden stolt berättat om succésiffrorna.

– Det är kanalen som bestämmer om det blir fler säsonger, men jag skulle tycka att det vore jätteroligt, det har varit ett av mina absolut roligaste jobb, och också att få jobba med David. Så det hoppas jag verkligen, säger Petra Mede i en intervju med Aftonbladet.

Tidigare år har programledarna för TV4:s dansshow varit David Hellenius (2006-2020), Agneta Sjödin (2006-2007), Jessica Almenäs (2008-2016) samt Tilde de Paula Eby (2017-2020).

Petra Mede är aktuell med den självbiografiska boken ”Skam och högmod i Sävedalen”. Hur det ser ut med framtida tv-uppdrag är ännu så länge okänt. TV4 har tidigare gått ut och meddelat att det är osäkert om ”Stjärnornas stjärna” – som Mede tidigare lett – kommer tillbaka eller inte.

David Lindgren har under våren parallellt med värdskapet i Let’s dance, också varit aktuell med en live-strömmad onlinekonsert på Chinateatern med vännerna i Jersey Boys-gänget Bruno Mitsogiannis, Peter Johansson och Robert Rydberg.

David Lindgren om tittarnas reaktioner i Let’s dance 2021

Nu går årets Let’s dance-säsong i mål och David har tidigare förklarat att han inte försökt läsa så mycket av tittarreaktioner i sociala medier.

– Jag ser bara det som skrivs på mina sociala medier och det är ju människor som vill följa mig. Men lägger TV4 upp en bild på mig läser jag inte kommentarerna. Jag tar verkligen åt mig och det märkte jag ganska tidigt. För en herrans massa år sedan var jag med i ”Så ska det låta” och då ville jag kolla efteråt vad folk tyckte. Även om det var jättemånga positiva kommentarer så var det de negativa som fastnade, har David Lindgren tidigare berättat för Aftonbladet.

Vad tycker du om Petra Mede och David Lindgren i årets Let’s dance? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.