Första samkönade dansparet uppges tävla i ”Let’s dance” i TV4

Let’s dance får sitt första samkönade danspar.

År 2020 bryter tävlingen ny mark, uppger tidningen Expressen.

Tv-programmet Let’s dance har varit ett av TV4:s största underhållningsprogram i över tio års tid. Det har visats i kanalen sedan 2006 och under åren har vi fått stifta bekantskap med en mängd olika nöjesprofiler och dansare på golvet i tv-studion.

Förra året var det tv-profilen Kristin Kaspersen som vann tävlingen i par med dansaren Calle Sterner.

De senaste åren har TV4 storsatsat med sina kanske största programledaress som lekledare för showen – nämligen Tilde de Paula Eby och David Hellenius.

Nu kommer nya uppgifter – som säger att kanalen väntas ta ett historiskt grepp om tävlingen 2020. För första gången ska nämligen ett samkönat danspar tävla i TV4, enligt uppgifter till tidningen Expressen.

I flera andra länder har detta redan varit ett faktum, och i danska motsvarigheten till ”Let’s dance” vann ett samkönat danspar tävlingen för första gången förra året.

Nu verkar det alltså vara dags även för Sverige och TV4 att ta steget.

Det handlar om artisten Andreas Lundstedt, känd från discogruppen Alcazar som flera gånger tävlat i Melodifestivalen. Han ska enligt de obekräftade uppgifterna dansa med dansaren Tobias Bader i TV4 i höst.

Lundstedt, som nyligen flyttade till Grekland med kärleken Daniel Mitsogiannis, även han artist.

– Jag kommer pendla. Jag har väldigt mycket framför mig nästa år, så jag kommer vara hemma väldigt mycket. Men basen kommer vara i Grekland, det tar tre timmar att flyga, sade Lundstedt då till P4 Extra.

View this post on Instagram

I year today! ❤️❤️@danielmitsogiannis

A post shared by Andreas Lundstedt (@andreaslundstedtofficial) on

För Expressen kommenterar dansaren Tobias Bader uppgifterna med att han inte känner till planerna på danspartner i programmet. Men på en direkt fråga hur han ser på ett eventuellt samkönat danspar i TV4-showen säger han:

– Det skulle vara coolt. Det får man ta ställning till om man vill dansa så, det blir en helt annorlunda säsong. Det ligger väl i tiden med allt som händer, säger Bader till Expressen.

Genom åren har han dansat med flera stora profiler, bland annat Pernilla Wahlgren 2012.

TV4 vill i nuläget inte lämna några kommentarer kring eventuella deltagare i ”Let’s dance”.

Vad tycker du om Lets dance? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

TV: 10 senaste vinnarna i Let´s dance