VINNARE: Eric Saade tar hem Let’s dance 2022

Efter veckor av väntan har vi ett resultat.

Eric Saade tar hem Let’s dance 2022 och tar därmed hem den åtråvärda glasskon.

– Jag skulle bli jävligt glad om hon fick lyfta Glasskon framför allt, det låter kanske konstigt att säga, men så är det, sa stjärnan till Nöjeslivet inför finalen.

Det har varit en tung tid.

Hektiska scheman, tuffa repetitioner och svåra utmaningar har finalisterna Eric Saade och Filip Dikmen gått igenom under de senaste veckorna.

Men efter att ha bjudit på ett otroligt shownummer står det nu klart att Eric Saade tar hem glasskon tillsammans med sin danspartner Katja Luján Engelholm.

Eric Saade
Foto: TV4

Innan finalen berättade Eric Saade om vad det skulle betyda för stjärnan om han fick ta hem vinsten.

– Det skulle så klart betyda jättemycket och man skulle bli asglad. Framför allt tror jag att jag skulle bli så jävla glad över att få se Katja lyfta den där Glasskon, för hon har fått stå ut med mig hela tiden. Hon har fått kämpa. Jag vet inte hur många som tränar till 00:00, midnatt, varje dag. Och hon har gått med på det. Det har kanske du inte gjort så mycket tidigare i Let’s Dance, Katja? sa Saade då.

– Nej. Men det är för att vi båda vill att det ska bli bra, säger hon och skrattar.

Saade fortsätter:

– Det är för att jag är lite dum i huvudet också så klart. Jag skulle bli jävligt glad om hon fick lyfta Glasskon framför allt, det låter kanske konstigt att säga, men så är det.

Fina vänskapen med Filip Dikmen

Men det var inte det enda som Eric Saade vann.

Han och Filip Dikmen som tog hem en andraplats, har blivit nära vänner under resan.

Eric Saade berättar att han och Filip redan hade fått en vänskap innan Let’s dance, men att den har fördjupats ännu mer.

 Då visste inte jag att han skulle vara med i Let’s Dance, och han visste inte att jag skulle vara med. Så det var väldigt kul, säger Saade.

https://www.instagram.com/p/CbsmRBCrNy9/

Att de alla fyra har fått en så fin relation till varandra har varit viktigt.

När det har varit tufft har de kunnat stötta och peppa varandra.

 Det har blivit vi fyra på något sätt, vi har haft så kul tillsammans hela vägen. Sen är det så surrealistiskt att det också blev vi i final, och då känns det som sagt att fan, vet du vad? Jag kommer att skrika lika högt om han vinner och jag tror han känner samma, säger Saade.

Stort stort grattis till Eric och Katja! Vi är så glada för er skull!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.