Beskedet om Lill-Babs: Hyllas i ”Bonusfamiljen”

FOTO: SVT

Barbro ”Lill-Babs” Svensson hyllades av både tittare och recensenter för sin roll som Gugge i SVT:s ”Bonusfamiljen”. Tanken var att hon också skulle reprisera sin roll i den tredje säsongen. Men hennes tragiska bortgång gjorde att produktionen fick blixtändra manus.

Nu är det klart att det första avsnittet, som har premiär den 18 februari, kommer att tillägnas Lill-Babs, vilket Expressen var först att rapportera om.

Artisten och skådespelaren hyllas i slutet av det första avsnittet som avslutas med texten: ”Till minne av Barbro Svensson”.

För Nöjeslivet beskriver Peter Zell, projektledare för ”Bonusfamiljen”, det tuffa beskedet om Lill-Babs död som en chock.

– Alla var helt bestörta. Vi fick frågor om hur vi skulle lösa det men vi visste inte det. Det fanns ingen plan eller så. Vi var i chock där i början, säger Peter Zell till Nöjeslivet.

FOTO: SVT

Efter Lill-Babs död: Otroligt bestörta

I säsongsfinalen av ”Bonusfamiljen” gifte sig Barbro ”Lill-Babs” Svenssons karaktär Gugge med Bigge, som spelas av Marianne Mörck. Den nya säsongen inleds med en öppningsscen som visar Gugges gravsten. Tittarna kommer även kunna se hur Bigge bearbetar förlusten efter sin älskade hustru.

– Vi blev ju otroligt bestörta när Lill-Babs gick bort. När vi till slut hämtade oss och började jobba på det där så föddes idén om att vi skulle börja säsong tre med Bigge på kyrkogården vid Gugges grav. Vi var måna om att det skulle kännas som ”Bonusfamiljen” men att det ändå skulle finnas ett allvar. Så det är en hyllning helt klart, säger Peter Zell.

FOTO: SVT/Bonusfamiljen

SVT: Inga planer på en ny säsong för Bonusfamiljen

”Bonusfamiljen” har haft över en miljon tittare i snitt och även prisats med Kristallen. Men vad det verkar blir det ingen fortsättning för serien.

– Just nu finns inga planer på en fjärde säsong av ”Bonusfamiljen”. Men vi stänger inga dörrar i framtiden, sa Anna Croneman, programchef för SVT Drama, till Aftonbladet.

”Bonusfamiljen” har premiär i SVT1 den 18 februari i SVT1 klockan 21:00. Avsnittet publiceras även på SVT Play klockan 02:00 samma dag.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/6T0T0ss4a8I462Gyt5RkK0dHgIEfwKsPKvsufyEmALHVYAsL4XuNFWCjjdcN63DQ?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Fina Lill-Babs, du kommer alltid att vara saknad! Hur minns du den folkkära artisten? Kommentera gärna på Facebook.

Exit mobile version