Lill Lindfors fina gest till Karl Fredrik – efter uppslitande händelsen med katten: ”Så rar”

Karl Fredrik Gustafsson fick höra att familjens katt var påkörd och allvarligt skadad.
Då fick tv-profilen stöd – av folkkära artisten Lill Lindfors.
– Det var jättegulligt av henne, säger han till Nöjeslivet.

Karl Fredrik Gustafsson är just nu aktuell som en av deltagarna i TV4:s mattävling ”Sveriges mästerkock VIP”.

Trädgårdsmästaren och blomsterkungen från Österlen har tagit sig till semifinalen som sänds på måndagskvällen. Där ställs Karl Fredrik mot skönhetsdrottningen Yvonne Ryding och före detta fotbollsstjärnan Jesper Blomqvist.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Utanför tv-kamerornas strålkastarljus var Karl Fredrik och fästmannen Petter Kjellén med om någonting mycket omvälvande i slutet av sommaren.

Det var i augusti som familjens katt Leo, som också syns i programserien ”Karl Fredrik på Österlen”, blev påkörd av ett fordon som sedan smet.

– Leo höll på att dö på natten, säger Karl Fredrik Gustafsson.

Han berättar om den turbulenta kvällen som följde. Egentligen var Karl Fredrik och Petter på jazzkonsert i Ystad. Där fick Karl Fredrik möta en av landets mest folkkära sångerskor: Lill Lindfors. Han hade i egenskap av trädgårdsmästare delat ut en imponerande blomsterbukett på scen till just Lindfors tidigare under kvällen.

– Jag satt i samma loge som Lill Lindfors, och Petter satt på andra sidan med en känd fotbollsspelare som jag inte kommer ihåg vad han heter. Det ringde plötsligt i telefonen men jag svarade inte. Petter tog ett samtal och då fick jag meddelande om att Leo var påkörd.

Tv-profilen och blomsterexperten ville förstås genast lämna teatern och åka hem till katten för att ta honom till veterinär.

– Då sa jag till Lill att jag ber om ursäkt, men jag måste lämna för vår katt har blivit påkörd.

Hur reagerade hon då?

– Hon sa ”nej men gud vad hemskt”, och ”oj hoppas det går bra” och så. ”Åk herregud”, det gick ganska snabbt. Samtidigt så såg jag till att någon annan kom och slog sig ner där på min plats, så att hon slapp sitta själv.

STOCKHOLM 20160614 På tisdagen presenterades årets artister i Allsång på Skansen. Lill Lindfors är en av dem som kommer att stå på Sollidenscenen. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20160614 På tisdagen presenterades årets artister i Allsång på Skansen. Lill Lindfors är en av dem som kommer att stå på Sollidenscenen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Som tur var gick det till slut bra med katten Leo som i dag är återställd.

Efter dramat hörde Lill Lindfors av sig till Karl Fredrik och Petter.

– Hon ringde faktiskt några dagar senare för att höra hur det gick. Det var jättegulligt av henne. Då var han mycket bättre även om han inte var helt återställd där och då, säger Karl Fredrik.

Lindfors passade också på att ge Karl Fredrik en komplimang för blomsterarrangemanget hon fått på scen. Det är ord han fortfarande bär med sig och värderar högt.

– Hon är så gullig, rar och fin. På scen hade hon fått en stor bukett som ambassadör för Ystad jazzfestival. När hon ringde så sa hon också att det var den ”finaste bukett jag fått under alla år”. Det var stort så klart att få höra det, hon har ändå stått på scen i många år.

Hur gick det då för katten Leo? Det visade sig att han hade sällskap av familjens andra katt, JC.

– Han hade själv lyckats krypa av vägen och satt sig på sidan. Det gulliga är att Leo och JC brukar bråka ibland, lite syskonkärlek sådär. Nu satt JC och vaktade. När det väl gäller så finns han där. Som tur är hade han inga svåra inre blödningar, förutom skadade tänder som tandläkaren fick dra ut. Det var väl det största menet som blev kvar. Han mår väldigt mycket bättre, och är nästan återställd. Det är jätteskönt, för det var väldigt illa, säger Karl Fredrik.

Den fyrbenta familjemedlemmen tar sig nu an hösten på ett vilsamt sätt, berättar Gustafsson.

– Han är tillbaks i butiken och ligger ofta på mattavdelning. Jag har haft kunder som sagt att ”vi har åkt ända från Ängelholm för att få klappa honom”.

Foto: TV4

Så skönt att höra att allt gick bra till slut för Leo!

Dela gärna vidare inlägget!