Foto: TV4

Linnea borde inte sökt till ”Bonde söker fru”

”Bonde söker fru” är ett koncept som är väldigt enkelt att förstå bara man hör namnet. Trots det verkar det inte riktigt som att Linnea greppar vad det är hon gett sig in på när hon sökte till programmet.

Detta är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Nu är Bonde söker fru inne på sin 19:e säsong och ännu en gång får vi följa kärlekstörstande bönder i deras jakt på någon att dela livet med.

Genom åren har vi fått se allt från intriger till lyckliga stunder, tårar, skratt och glädje. Den här säsongen följer vi mjölkbonden Isak, köttbonden Kristian, mjölkbonden Anders, westernryttaren Göran och mjölkbonden Alma.

Konceptet är solklart: ”Det bjuds på varma möten och äkta bondgårdsromantik när vi följer dejtingsugna bönder på resan mot att hitta kärleken och någon att dela livet med,” skriver TV4.

Men även om det är tydligt för oss andra – i ”Bonde söker fru” handlar det om gårdsliv, djurhållning, natur och bondgården som följer med bonden i fråga – så verkar Linnea ha missat det.

Linnea har hamnat på fel plats

I det femte avsnittet får tjejerna komma till gården, och Isak är glad över att visa runt. Bland det första som ska göras är att ta in korna för mjölkning, varpå Linnea påpekar att hon inte är helt bekväm med djur.

– Jag är ju lite smått djurrädd då. Och det vet Isak om också. Så jag drömmer inte om något gårdsliv, säger hon i en synk och fortsätter:

– Men jag tänker att blir det jag och Isak så flyttar jag absolut hit, för det är honom jag sökt till, inte gården.

När du har sökt till ett program där hela poängen är att träffa en bonde och flytta in på gården där han lever och jobbar, är det märkligt att inte vara förtjust i djur. Att bo på gården borde kanske inte heller ska kännas som en uppoffring – det borde vara något man vill, om det ska vara hållbart.

Missförstå mig inte, jag är också rädd för djur. Ett liv på en bondgård skulle aldrig passa mig. Men av just den anledningen söker jag inte kärleken i ett program där hela grejen är att leva på det sättet.

Jag vet inte om Linnea vill synas i TV eller om hon genuint blev så blixtförälskad i Isak att allt annat slutade spela någon roll. Men att söka till ett program där det är så tydligt vad det handlar om, trots att man inte är sugen på det livet, får mig att tro att det första är mer troligt.

Isak har trots allt valt att söka kärleken på just det här sättet för att han vill att tjejen som kommer dit vet vad de ger sig in på. Något Linnea inte verkar göra.

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!