Loa Falkmans mest minnesvärda insatser som Ica-Stig i reklamen

Han lämnar över Ica-kavajen till sin efterträdare i reklamsåpan.

Här är fem bästa ögonblicken med Loa Falkman i rollen som Ica-Stig!

Loa Falkman har inte hymlat om att jobbat som Ica-Stig i reklamsåpan kom mycket lägligt. Skådespelaren har nämligen tidigare berättat att han förlorade mycket pengar innan Ica-reklamsåpan då han blev blåst av en vän.

”Allt vi med hårt arbete byggt upp rasade som ett korthus”, skriver han i sin självbiografi ”Att vara Loa Falkman”, enligt Expressen.

Sedan kom rollen som Ica-Stig i reklamsåpan in i bilden.

”Det blev en välkommen inkomst”, skriver han i biografin.

Nu – efter sex år på posten – lämnar Loa Falkman uppdraget som Ica-Stig. Det har varit sex minnesvärda år i rutan med massor av olika reklamfilmer. De har alltifrån hundratusentals upp till en miljon visningar på Youtube. Skådespelet har uppskattats av tittarna under årens lopp, även om det handlar om reklam för matjätten.

Nöjeslivet har plockat fram fem guldkorn från Loa Falkmans minnesvärda insatser i reklamsåpan! Minns ni dessa?

Hans Mosesson lämnar över en stor kavaj att fylla

Året var 2015 när Loa Falkman för första gången trädde in i Ica-reklamsåpan. Men kommer ni ihåg hur det såg ut när företrädaren Hans Mosesson, 76, plötsligt lämnade över den stora kavajen?

Loa Falkmans högljudda protester första dagen på jobbet

– Skulle jag göra reklam för en citron? säger Loa förvånat när han av regissören ombeds hålla upp en citrusfrukt.

Första dagen på jobbet startade med högljudda ”protester” från Falkman och kollegan ”Ulf” (Paul Tilly, 47) ser minst sagt bekymrad ut …

Vad som hände sedan? Tja, Loa tycks ringa ett samtal till agenten – och då ändras allt:

Loa ringer Hasse som har slutat med reklam – eller?

I början av sitt uppdrag som chef i butiken hade Loa Falkman i rollen som Ica-Stig lite problem med varorna. Han kände sig tvingad att ringa till sin företrädare Hans Mosesson som befann sig på semester – eller hur var det nu..?

Stig kuppar in Loas egen julmusik – då reagerar Ica-Jerry direkt

Julen 2017 skulle Ica-Stig skapa lite julstämning i såpan genom att spela lite härlig julmusik. Därför plockade han med sig en cd-skiva – där Loa Falkman sjunger julklassiker.

Men kollegorna är inte alls med på noterna, och den stora tittarfavoriten Ica-Jerry, spelad av Mats Melin, 51, protesterar omedelbart i denna reklamsåpa-klassiker:

”Ett sjungande farväl” – Loa räddar hemligheten med två ord

Äntligen fick vi se och höra Loa ta ton – och Paul Tilly var nära att redan här ana vad som skulle komma att ske. Men Falkman räddar upp den ännu så länge stora hemligheten med två ord…:

Vilken reklamfilm med Loa Falkman är din favorit? Skriv gärna en kommentar!