Doktor Mikaels fina stöd till Lotta Engberg efter dödsfallet

Kollegans död påverkade Lotta Engberg på djupet.
I ”Stugdrömmar” berättar stjärnan hur hon hittade kraft – och fick stöd av doktor Mikael Sandström.
– Att sitta på den karga klippan och gråta ger tröst, säger hon i programmet.

Lyssna på Rickard Olssons nya succépodd här:

I onsdagens avsnitt av Kanal 5-programmet ”Stugdrömmar” är det Mikael Sandström, känd tv-doktor från bland annat ”Nyhetsmorgon”, och Lotta Engberg som får hjälp med renovering. Snickarprofilerna tillika programledarna Johnnie Krigström, Mattias Särnholm och Gustav Ovland tar sig då ann parets sommarboende på Flatholmen, som är en ö i den bohusländska skärgården.

Här har doktor Mikael växt upp om somrarna. När familjen utökats med åren har det blivit allt mindre plats i huset, vilket ledde till att han beslutade sig för att bygga en sjöstuga intill sommarhuset. Det är den stugan som nu ska få sig en uppfräschning i programmet.

– Jag har byggt det mest själv, så det ser ju ut därefter. Det betyder oerhört mycket för mig, när man varit här och hållit i varenda plankbit och spik i huset sen 50 år tillbaka. Med tanke på att jag jobbat och byggt så mycket, så skulle jag vilja ha en tid tillsammans med dig (Lotta, reds anm.) där det inte är jobb utan en plats att leva i här och nu, säger Mikael Sandström i programmet.

Lotta Engbergs sorg – stödet från Doktor Mikael

Samtidigt delar också Lotta Engberg med sig av en väldigt personlig händelse som drabbade henne på djupet. Hon kom att finna kraft i just denna plats – och fick stöd av kärleken.

– Andra gången jag kom hit, så var jag i förfärlig sorg. För en av musikanterna på Liseberg hade dött, säger Lotta Engberg i programmet och fortsätter:

– Då ringde jag och sa: ”Men du, jag behöver inte komma för jag är så ledsen”. Då sa du: ”Kom! Kom, kom, kom. Vi alla ska ta hand om dig här”, säger hon och tittar ömt på doktor Mikael.

– Du gjorde det, men platsen gjorde det också. Att sitta på den karga klippan och gråta ger tröst, känner jag, säger Engberg.

Kollegan gick ur tiden 2020 – blev 36 år

Lotta Engberg går inte in närmare i programmet vilken kollega det handlar om. Men 2020 – samma år som hon träffade Doktor Mikael – gick Michael Ottosson ur tiden, 36 år. Ottosson spelade keyboard i ”Lotta på Liseberg”-orkestern, och hans minne hedrades sedan i sändningen från musikunderhållningen från Göteborg.

– Micke var en varm vän för oss alla här på Liseberg. En gudabenådad musiker som alltid hade ett leende över. Han kommer att vara otroligt saknad av oss alla, men just nu tänker vi främst på hans familj och delar deras sorg i hjärtat, sade Lotta Engberg då, till TV4.

LÄS MER: