Foto: TV4

Lotta Engbergs tårar som tv-tittarna inte fick se på Liseberg – nu berättar hon

Allsång, glädje – och tårar.
Premiären av ”Lotta på Liseberg” blev känslosam för programledaren Lotta Engberg.
Nu berättar hon om tårarna som tittarna missade.
– Alla har längtat efter varandra, säger Lotta Engberg till Expressen.

Hon sätter färg på både Liseberg och tv-sommaren!

Programledaren Lotta Engberg kom in som en frisk allsångsfläkt mellan fotbollssändningarna i TV4 – och levererade härlig underhållning direkt. ”Lotta på Lisebergs” smygpremiär på söndagen blev en succé.

Foto: TV4

På Stora scenen uppträdde Eurovision-vinnarna Måneskin, Lena Philipsson, Clara Klingenström, Sonja Aldén, Myra Granberg, Adam ”Rymdpojken” Englund och Martin ”E-Type” Eriksson. Detta i ett extra långt premiäravsnitt – dessutom inför 500 personer i publiken.

– Som vi har längtat efter vår underbara publik! Jag har ju tänkt att får vi bara en enda person, då blir det 100 procent bättre än förra året. Nu kommer vi kunna ha 500 personer i publiken på Liseberg, så det känns som en riktig glädjebomb, sade programledaren Lotta Engberg, i ett pressmeddelande, inför premiären.

Lotta trivs bland allsångspubliken. Foto: TV4

Efter densamma kunde hon konstatera att de alla var ruskigt efterlängtade framför scenkanten på Liseberg. Engberg avslöjar att det blev känslosamt för flera av artisterna, bland andra rutinerade stjärnan Lena Philipsson.

– Jag menar verkligen detta, att alla har längtat efter varandra. Det är inte bara att publiken har längtat efter sina artister, utan att artisterna har längtat också. Jag såg på Lena, hon var ju nästan tårögd för att det var så skönt att få ett möte igen, säger Lotta Engberg till Expressen.

”Har du sett publiken?”

Även för Lotta Engberg och produktionen bakom ”Lotta på Liseberg” blev 2021 års premiär en känslostorm. Bakom kulisserna föll tårarna längs programledarens kinder.

– Det var en ljudkille som heter Kalle som precis innan vi skulle sätta i gång kom fram. Och så sa han ”du Lotta, har du sett? Har du sett publiken?”. Och så kom det tårar från både han och mig, säger Lotta till Expressen.

Hon jämför med förra sommaren, som genomfördes helt utan publik till följd av coronarestriktionerna.

Foto: TV4

– Förra året var det ju knäpptyst. Nu hörde man sorlet, man hörde anspänningen, man hörde längtan. Man kunde ta på det i luften.

Nästa avsnitt av ”Lotta på Liseberg” sänds måndag 5 juli och då kommer bland andra Sven-Ingvars, Py Bäckman och Magnus Carlsson till programmet.

Vad tyckte du om premiären av ”Lotta på Liseberg”? Har du saknat musikunderhållningen i tv? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!