Louise Epstein sjuk i corona – ersätts av Kattis Ahlström

Louise Epstein, 55, har vårdats på sjukhus för covid-19.
Nu ersätts På spåret-profilen av Kattis Ahlström i populära radioprogrammet ”Epstein & Nordegren” i P1.

Det i slutet på förra veckan som Sveriges Radio gick ut och berättade att Ahlström tillfälligt går in och vikarierar för Louise Epstein.

För Expressen berättar kollegan Thomas Nordegren, 67, att Epstein varit inlagd på sjukhus efter att ha insjuknat i covid-19.

https://www.facebook.com/NordegrenEpsteinIP1/posts/5300649073343481

– Först blev hon sjuk och fick feber. Sen testade hon sig och ytterligare en vecka senare lades hon in på sjukhus. Hon har varit inlagd och fått syrgas, men hon är bättre nu och är hemma, säger Thomas Nordegren till Expressen.

Nordegrens och Epsteins program sänds måndag-torsdag i P1 och beskrivs som en ”aktuell och personlig talkshow”. Radiopratarna gjorde också stor succé i SVT:s ”På spåret” i vintras. Det räckte hela vägen till en finalplats – men i den sista matchen för säsongen blev programledaren Claes Elfsberg och skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg för svåra.

https://www.facebook.com/pasparet/photos/10157546529957133

Louise Epstein ersätts av Kattis Ahlström

Programledaren Kattis Ahlström har lång erfarenhet av både radio och tv. Redan år 2000 var hon värd för Eurovision Song Contest-finalen som då avgjordes i Globen, tillsammans med Anders Lundin.

Hon har på senare tid framför allt gjort stor succé med programmet ”Arvinge okänd” som nyligen gick i mål i SVT.

När Nöjeslivet var i kontakt med tv-kanalen tidigare i april förklarade programchef Christina Hill att det i dagsläget inte finns några planer på nya avsnitt av den populära programserien som belönades med Stora Journalispriset 2018 i kategorin Årets berättare.

”Det har faktiskt på många sätt varit en fantastisk resa att få se programmet växa från den första pappersprodukten som utvecklades av redaktionen i Göteborg till en prisbelönt serie som följs av miljonpublik varje vecka och gör en livsavgörande skillnad för människor i världens alla hörn”, skriver Christina Hill, programchef Fakta/Underhållning på SVT i ett mejl till Nöjeslivet.

Programserien har sänts i fyra säsonger.

Kattis Ahlström
Foto: Sanna Sjöswärd /SVT

”Samtidigt är det ett program som är ovanligt krävande att producera. Vi har i princip jobbat oavbrutet med att leta och följa upp case sedan 2014 och nu känns det rätt att ta en andningspaus. Det är långt ifrån omöjligt att serien återkommer längre fram men för nu är det alltså det allra sista avsnittet som sänds imorgon. Vi är väldigt glada och stolta över alla de miljoner kronor som hittat rätt mottagare och, inte minst, alla familjehistorier som nu fått ett avslut”, skriver Hill.

För Kattis Ahlström – som i vår också är aktuell med SVT:s tävlingsunderhållning ”Muren” – väntar nu i första hand några veckors vikarierande för Epstein i radio. Och hon medger att hon är nervös.

”Onekligen lite småpirrig inför att vikariera för min radioidol Louise Epstein i Nordegren och Epstein 15:04 i P1”, skriver Kattis på Instagram.