Foto: TV4

Lukas tar för sig för mycket i ”Bonde söker fru”

I onsdagens avsnitt av ”Bonde söker fru” såg vi Almas gruppdejt, men det var Lukas beteende som verkligen skavde efteråt.

Självklart måste man vara lite självisk när man tävlar mot fem andra om tid med någon man hoppas ska bli ens framtida partner. Men vissa av Lukas handlingar kändes bara störiga och oschyssta mot de andra.

Det var inte bara deltagarna som reagerade; även jag fick en bitter eftersmak efter att ha sett hans agerande. Någon måste våga säga ifrån!

Detta är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Äntligen är ”Bonde söker fru” tillbaka. Hittills har vi fått se gruppdejterna och börjar sakta men säkert lära oss mer om bönderna – och även deras brevskrivare.

Samtidigt som många har gjort ett riktigt bra intryck på mig finns det andra som jag, tre avsnitt in, redan har börjat störa mig på. Den som sticker ut i onsdagens avsnitt är Lukas, 22, som dejtar mjölkbonden Alma.

Lukas övertramp i Bonde söker fru

Redan vid ankomsten till gruppdejten är det tydligt att Lukas vill ta kommandot och imponera på Alma. Han öppnar en flaska bubbel och ger ingen annan en syl i vädret. Dessutom ger han direktiv till de andra.

Men det är när de väl sitter på picknickfilten som det riktigt störiga beteendet tar fart. Förutom att sätta sig närmast Alma, säger han till de andra deltagarna att vara tysta.

– Ät i tystnad, så kan jag prata istället, säger Lukas.

Jag vet inte om han bara skojade, men om så var fallet var det knappast ett bra skämt.

Och beteendet fortsätter när han uppenbarligen tror att det är en privat dejt mellan honom och Alma, med fem åskådare.

– Jaha, vad vill du prata om då?, frågar Alma.

– Jag vet inte, men jag hade en fråga till dig som jag aldrig hann ställa på gruppdejten, vilken är din favoritkaraktär i Harry Potter?

Han framstår heller inte som ödmjuk efter aktiviteten. Alma planerade en dans som lämnade alla andfådda, och innan hon hunnit hämta andan frågar han om de kan gå iväg och prata.

Killarna måste våga säga ifrån

Även om Lukas beteende är frustrerande, kan jag inte låta bli att bli besviken på resten av killarna. När de pratar i synk är ingen av dem positiv till hans agerande – men ingen vågar heller säga ifrån.

När Lukas ber alla att vara tysta, lyder de och sätter sig stilla för att lyssna på hans privata samtal med Alma.

Jag menar inte att de ska skälla ut honom inför Alma; det ger knappast några pluspoäng. Men de skulle kunna dra ett skämt eller ställa en annan fråga till Alma.

Det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig om Lukas blir vald att följa med tillbaka till gården.

Jag hoppas verkligen att killarna får mod och inte låter sig köras över längre.

LÄS MER:
* Lukas tar över dejten med bonde-Alma och får killarna att rasa
Så ser första ”Bonde söker fru”-bebisen ut idag – 14 år senare

 

Läs mer om...