Foto: Stina Stjernkvist, TT/Bo Håkansson, SVT

Magdalena Forsberg om stora nervositeten bakom kulisserna i På spåret: ”Vansinnigt”

14 år efter silvermedaljen i ”På spåret”.

Nu gör skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg comeback i tävlingen.

”Det är vansinnigt pirrigt”, skriver hon på Instagram.

Det var under ”På spåret”-säsongen 2005-06 som Magdalena Forsberg, 53, bildade lag med skådespelaren Adde Malmberg. De nådde hela vägen till final, där dock höjdhopparen Stefan Holm och författaren Katarina Mazetti.

Nu – 14 år senare – gör ”Magda” comeback i tävlingsprogrammet!

STOCKHOLM 20190515 Magdalena Forsberg inför fredagens Let’s Dance. Foto: Stina Stjernkvist / TT

I fredagens avsnitt av ”På spåret” kliver hon in i kupén tillsammans med tidigare SVT-ankaret Claes Elfsberg. De ställs mot Dilan Apak och Moa Lundqvist. Franska Trion står för musiken tillsammans med Sandro Cavazza. Programledare är som vanligt Kristian Luuk och domare Fredrik Lindström.

Magdalena Forsbergs nervkaos bakom kulisserna i ”På spåret”

Nu berättar rekordinnehavaren av Jerringpriset – Magda belönades med fyra stycken under sin aktiva karriär – om nervositeten inför inspelningarna.

Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

”Då var det dags för mig och Claes Elfsberg att kliva in i första klass i ”På spåret””, skriver Magdalena Forsberg på Instagram.

Och fortsätter:

”Många har frågat mig om det är nervöst att sitta där och få frågan ”Vart är vi på väg” . Ja, det är vansinnigt pirrigt! Ikväll på SVT kl 20.00 tar vi plats i kupén för vår första resa. Häng med!”, skriver hon.

Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

Forsberg har efter sin aktiva karriär bland annat varit tv-programledare för SVT-klassikern ”Mitt i naturen” och vunnit ”Mästarnas mästare” som deltagare i samma kanal. Dessutom kom hon tvåa i ”Let’s dance” 2019, där Kristin Kaspersen vann.

Men nu är det alltså frågesport som väntar.

”På spåret” sänds på fredagar klockan 20.00 i SVT1.

Vad tycker du om programmet? Vem hejar du på? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!