Malin Berghagens tårar under hyllningen för pappa Lasse Berghagen: ”Det bara rann”

Malin Berghagen lånade ut sin ovärderliga ”Teddybjörnen Fredriksson” till Pernilla Wahlgren under hyllningskonserten för Lasse Berghagen i ”Allsång på Skansen”.

När bilderna på Lasse började visas bakom programledaren brast det helt för dottern Malin.

– Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna. De bara rann liksom, säger Malin Berghagen till Expressen.

Tisdagens ”Allsång på Skansen” blev en hyllning till Lasse Berghagen, som bland annat skrev och framförde programmets signaturlåt ”Stockholm i mitt hjärta”, och som själv var en omtyckt allsångsledare i tio år.

Det var den 19 oktober förra året som den svenska musikikonen Lasse Berghagen somnade in – han blev 78 år gammal.

Lars Berghagen, vår Larsan, har i dag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån”, skrev familjen i ett mejl till TT.

Så hyllades Lasse Berghagen i ”Allsång på Skansen”

Lasse Berghagen var en framgångsrik programledare i ”Allsång på Skansen” och var därtill även en extremt omtyckt sångare. Under fredagen hölls därför en hyllning till den bortgångna stjärnan i ”Allsång på Skansen”.

Pernilla inledde hyllningen med att säga några varma ord om Lasse innan hon satte sig på scenen framför familjen Berghagen och framförde låten ”Teddybjörnen Fredriksson” med en barnkör.

Efter det sjöng en kör ”Du är en del utav mig”, som är skriven av Lasse själv, samtidigt som bilder på den folkkära artisten visades på storbildskärmen.

Pernilla fortsatte hyllningen med ”Håll igång i skogen” och fick sällskap på scenen av Malin Berghagens exman Tommy Nilsson som sjöng ”Ding Dong”.

Därefter framfördes även ”En kärlekssång till dig”, ”En kväll i juni” och ”Sträck ut din hand”, innan Pernilla gick till Malin och lämnade tillbaka teddybjörnen.

Malin Berghagens tårar under hyllningen för Lasse Berghagen

Det blev en känslosam kväll för Lasses dotter Malin Berghagen och som inte kunde hålla tillbaka tårarna när Pernilla satte sig på scenen framför henne med ”Teddybjörnen Fredriksson” i handen.

– När Pernilla satte sig på scenen framför mig, med teddybjörnen vid sin sida och började sjunga samtidigt som bilderna på pappa visades på skärmarna så gick det liksom inte att värja sig, säger hon till Expressen.

Foto: SVT

Två av låtarna som framfördes under kvällen har hennes pappa ägnat åt Malin, vilket gjorde det ännu lite svårare att hålla känslorna i styr.

– Både ”Teddybjörnen Fredriksson” och ”En kväll i juni” var ju med så jag blev verkligen lovebombad. Och när ”Öppna din dörr” kom var det kört, jag kunde inte hålla tillbaka tårarna. De bara rann liksom, säger hon till tidningen.

Även för exmaken och Lasses tidigare svärson Tommy Nilsson blev det svårt att hålla tillbaka känslorna.

– Jag tänkte på honom efteråt och det blev faktiskt oväntat känslosamt. Och så får det vara. Det är ändå skönt att ha lätt till de känslorna, säger Tommy Nilsson till Expressen.

Vilket fin hyllning det blev.

Lasse Berghagens låtskatt kommer att leva vidare för alltid.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev