Efter profilernas debatt i TV4 – nu sätter Marie Göranzon ner foten en gång för alla: ”Vill inte”

Efter debatten om bensträckandet i TV4-studion – nu vill Jan Emanuel Johansson fika med Marie Göranzon.
Men Dramatenstjärnan viftar bort politikerns invit.
– Det vill jag inte, säger hon i TV4:s Efter fem.

Ordet ”manspreading” blev för några år sedan ett hett debattämne. Det betyder ungefär att män, genom att sitta bredbent, tar upp onödigt mycket plats i gemensamma utrymmen.

Det kan exempelvis handla om kollektivtrafiken – men häromveckan handlade det i stället om en medverkan i tv. Det var då som politikern (S) och tidigare Robinson-vinnaren Jan Emanuel Johansson gästade TV4:s program Malou efter tio.

Jan Emanuel Johansson. Foto: TV4/Youtube

Efter intervjun uttryckte skådespelaren Marie Göranzon en åsikt om Johanssons position i studion. Hon tyckte nämligen att han särade alldeles för mycket på sina ben där han slagit sig ner i tv-studions bekväma soffa.

– Jag tittade på hur han satt. Det är den vidaste bensträckning jag har sett, sade Marie Göranzon i TV4 och riktar sig sen till programledaren Malou von Sivers.

– Att du inte såg någonting kan jag förstå, för man sitter i en annan blickriktning. Men det där är ju ett otyg som en del män har för sig och jag kunde inte höra ett ord vad han sa. Därför att jag vet inte vad han menar, vad han signalerar när han sitter så, sade Göranzon.

Jan Emanuels fikainbjudan till Marie Göranzon

Bensträckningen alla pratar om. Foto: TV4

Denna veckan fortsatte ”bensträckardramat” när Malou von Sivers åter kontaktade Jan Emanuel för en kommentar om Göranzons utspel.

– Vad ett fulländat pedagogiskt misslyckande är för något? Jo, det är om du har ett budskap och det budskapet inte når fram på grund av att du gör någonting så fokus hamnar på något helt annat än budskapet. Nu lyckades jag med det i Malou för jag satt jättefult har jag fått reda på, säger Jan Emanuel i ett senare avsnitt av Malou efter tio.

Han bjöd samtidigt in Göranzon på en fika. Men det är inte skådespelaren intresserad av. Hon vill gå vidare.

– Nej, det vill jag inte. Han får väl leva sitt liv, och jag mitt. Det är jag inte intresserad av, nu går vi vidare, säger Göranzon i onsdagens Efter fem på TV4.

Hon passar också på att skicka med en uppmaning till alla män.

– Sitt! Dra ihop dina ben.

Marie Göranzon medverkar i den populära ”Perspektivpanelen” i Malou efter tio. Foto: TV4/Youtube

Vad tycker du om denna debatt? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.