Malou von Sivers om tuffa tiden på TV4 – ville stoppa egna intervjun från att sändas efter känsliga frågan

Malou von Sivers ville stoppa egna intervjun från att sändas.
Programledarens fråga fick världsstjärnan att storma ut.
Nu berättar TV4-profilen om det minnesvärda ögonblicket.

Hon är en av kanalens mest rutinerade programledare – och har varit med ända sedan starten.

Den prisade journalisten och programledaren Malou von Sivers, 67, var en av dem som var med och startade TV4. År 1990 såg den kommersiella familjekanalen dagens ljus – och nu firar ”Fyran” 30-årsjubileum.

Med anledning av detta gästade Malou helgens avsnitt av ”Hellenius hörna” med David Hellenius i samma kanal.

Foto: TV4

Då passade hon på att dela med sig av många minnen från den långa karriären i tv. Dessutom avslöjade hon ett mindre bra minne – från en intervju med den firade popstjärnan Britney Spears.

Malou von Sivers självkritisk: ”Det blev ett fiasko”

Hon hade slagit igenom internationellt kring millennieskiftet med hits som ”…Baby one more time” som skrevs med svenske Max Martin.

Då fick Malou von Sivers möjligheten att träffa stjärnan för en intervju i programmet ”Malou möter…”.

Det gick inte bra, berättar en självkritisk Malou i dag.

Foto: TV4

– Britney Spears blev ett fiasko, det var ingen bra intervju. Jag hade läst en urusel bok som hon och hennes mamma hade skrivit och tänkte att det ändå fanns något där, säger Malou von Sivers, i egna kanalens ”Hellenius hörna”.

TV4-profilen ställde en fråga om Britney Spears relation till sin mamma, och hur det var för henne att missa hela sin tonårsperiod, efter sitt stora genombrott som popstjärna.

Då ilsknade artisten till.

– Hon blev blixtrande arg i ögonen och sa att det var den värsta intervju hon gjort. Hon bara reste sig och gick, det har jag aldrig varit med om, säger Malou von Sivers.

Först tänkte hon att det kanske gå att klippa ihop till bra tv av intervjun – men sedan ändrade sig von Sivers.

Hon ville stoppa TV4 från att sända intervjun.

Foto: TV4

– Jag tänkte när jag kom hem att, jag kan nog göra något av det här. Men där satt den här sura kärringen från Sverige, som såg så trist ut, och bara missunnsam för hennes framgång. Så det var väldigt illa för mig insåg jag ju, och jag ville stoppa den här intervjun. Men det gick inte TV4 med på. Så den sändes.

I dag är Malou von Sivers en av kanalens mest rutinerade programledare – och hon upplever att yngre kollegor sätter värde på hennes erfarenhet.

– Det blir bara bättre och bättre och jag möts av respekt från unga journalisters som värdesätter erfarenhet, säger Malou von Sivers i ”Hellenius hörna”.

I höst kommer en ny säsong av ”Malou efter tio” tillbaka i tv-rutan. Brukar du titta på programmet? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!