Mamma Dorsin tårögd – efter sonen Henriks känslosamma ord hos Renée Nyberg: ”Betydde väldigt mycket”

Mamma Dorsin tårögd – efter sonen Henriks känslosamma ord hos Renée Nyberg: ”Betydde väldigt mycket”

Henrik Dorsin hyllades i TV4:s ”Vilket liv!”.
Samtidigt passade den prisade komikern också på att uppmärksamma sina föräldrar.
Stjärnans ord om sin mamma och pappa gick inte obemärkt förbi.
Även programledaren Renée Nyberg valde att säga några ord om Dorsins familj.

Han har gett oss odödliga rollfigurer som Ove Sundberg, fått oss att brista ut i gapskratt gång efter annan i humorkollektivet ”Grotescos” produktioner och prisats av kungen.

Därför är det knappast konstigt att Henrik Dorsin, 45, var först ut när TV4 på söndagen inledde sin hyllningsserie ”Vilket liv!” med Renée Nyberg på bästa sändningstid.

Hela kvällen blev ett enda långt och roligt uppvaktande av en av våra mest talangfulla komiker.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Ett av många härliga ögonblick var då Nyberg presenterade tre nyckelpersoner i Henriks liv: nämligen mamma Karin och pappa Wolfgang samt brodern Mikael som hade slagit sig ner på bänkraderna på Oscarsteatern i Stockholm.

– Först måste jag ju fråga mamma och pappa, var ni lite oroliga för den här annorlunda Henrik? sade Renée Nyberg och blickade upp mot läktaren.

– Nej det kan jag nog inte påstå att vi var. Han var lite annorlunda och föddes som gubbe. Det var bara att gilla läget, säger Wolfgang och skrattar.

LÄS MER: Tittarna tokhyllar Henrik Dorsin – efter draget med Renée Nyberg i Vilket liv!: ”Helt fantastiskt”

Fina orden om föräldrarnas stöd

Renée frågar då om föräldrarna aldrig försökte sig på att leda in sonen på andra spår – men där är mamma Karin glasklar:

– Nej, det gjorde vi aldrig, säger hon.

Lillebror Mikael Dorsin blev fotbollsproffs och spelade i landslaget. Han beskriver broderns bollsinne som ”totalt frånvarande” och förklarar att han bara sett Henrik med boll en gång.

– Det var på vårt lantställe i Strängnäs. Vi hade besök av Bosse och Birgitta. Bosse hade köpt en ny bil och skulle komma och visa den för farsan. Jag stod och spelade krocket och sa: ”brorsan, kasta hit bollen!”. Så kastade du. Det gick i slowmotion när man följde bollen. Du bommade med tjugo meter och den landade på Bosses nya biltak, säger Mikael Dorsin och får hela publiken att brista ut i skratt.

Samtidigt som Renée Nyberg räknade upp alla Henriks förtjänster, berättade mamman om hur stolta de är över sonen.

– Ja, vi är jättestolta! säger mamma Karin.

Sen blev det känslosamt – när Henrik Dorsin berättade hur mycket föräldrarna också betytt för honom. Mamma Karin sågs torka en tår medan Henrik klädde sina föräldrars betydelse i vackra ordalag:

– Det betydde väldigt mycket. De kom alltid och tittade på allting som jag gjorde. Morsan stod och sålde fikabröd utanför. De skjutsade till Högberga där Högberga filmteam höll hus. Det har aldrig varit någonting att ”du ska försöka göra något annat” säger Dorsin.

Även Renée Nyberg passade på att hylla föräldrarna efter Henrik Dorsins berättelse.

– Det behövs många fler som er, en stor applåd för Karin och Wolfgang! sade programledaren.

Foto: TV4

”Vilket liv!” sänds på söndagar klockan 20.00 i TV4. Nästa vecka är det Lasse Berghagen som hyllas i programserien.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar.