Gustav Mandelmanns tunga insikt – stöttas av Marie efter upptäckten på gården

Här är Gustav Mandelmanns tunga insikt utanför tv-rutan.
TV4-profilen tvingas nu inse faktum efter upptäckten i trädgården.
– Tur, otur eller bara själva livet? skriver Gustav Mandelmann.

Tv-programmet ”Mandelmanns gård” har varit en stor succé ända sedan starten i början av 2017.

Mandelmanns gård
Mandelmanns gård. Foto: Peter Knutson / TV4

I serien får tv-tittarna följa paret Gustav och Marie Mandelmann i deras liv på den Kravmärkta gården Djupadal i Skåne under de olika årstiderna. I programmet visar Gustav och Marie hur det går till att driva en gård, med alla dess arbetssysslor för såväl djuren som den imponerande växtligheten.

Redan efter den första säsongen tog programmet hem storslam på Kristallen, tv-branschens årliga gala som prisar de bästa produktionerna.

”Mandelmanns gård” tog hem pris i kategorierna årets tv-program, årets livsstilsprogram samt årets tv-personlighet, det senare delades mellan Gustav och Marie).

I samband med sin medverkan i Let’s dance berättade Marie Mandelmann för Nöjeslivet att inspelningarna för den nya, kommande säsongen av TV4-programmet skulle dra igång redan när hennes dansäventyr var slut.

Framåt årsskiftet kan tittarna se fram emot att få ta emot Mandelmanns i rutan igen.

– Den börjar väl sändas innan jul, har Marie Mandelmann tidigare berättat för Nöjeslivet.

Proffsdansaren Jonathan Näslund och Marie Mandelmann nådde tredjeplats i årets Let’s dance. Foto: TV4

Hon berättade också att hela familjen, som också består av parets fyra barn, såg fram emot att få välkomna Marie tillbaka till sysslorna i trädgårdarna igen efter Let’s dance-uppdraget som pågick under stora delar av våren.

– Det tycker nog alla på gården, barnen också, det står ju en tom plats där verkligen. Nu den här veckan när jag åkte ut har de vågat ringa, och jag har en del att ta tag i när jag kommer hem (skratt). De har lämnat mig i fred (under Let’s dance, reds. anm.).

Marie Mandelmanns comeback på gården efter Let’s dance

På frågan om det väntade hård jobb för henne för att ta igen förlorad tid på gården efter Let’s dance-äventyret svarade hon:

– Nejnej, utan man är i den fas man är när man kommer. De har täckt upp för mig, barnen också, så det kommer gå bra.

LÄS MER: Marie och Gustav Mandelmanns paus – orden om beslutet utanför rampljuset

I sociala medier visar såväl Gustav som Marie upp hur arbetet på gården går till mellan tagningarna. Där kan tv-tittarna ta del av livet på gården när programmet inte sänds i rutan.

På torsdagen delade Gustav Mandelmann med sig av en upptäckt som fick honom att filosofera.

Det hela handlar om en bambudunge som blommat – vilket enligt Gustav kan vara ett tecken på att den är på väg att nå vägs ände.

– Tur, otur eller bara själva livet? En liten dunge med bambu (Phyllostachys) vid en dammkant har börjat blomma istället för att bara växa på som vanligt. Bambuns livsålder är ungefär som människans och ibland till och med ännu högre men avslutas alltid med blomningen efter vilken hela härligheten dör. Så, kanske dags att samla lite frö som kan få ta över staffetpinnen framöver – och rentav på många fler platser här bland dammarna, skriver Gustav Mandelmann på Instagram där han också visar upp den vackra växtligheten.

Efter upptäckten på gården Djupadal stöttas Gustav nu av kärleken Marie Mandelmann som har kommenterat bilden med ett hjärta.

Många tv-tittare har också hört av sig via kommentarsfältet på Instagram. En del skriver att de aldrig tidigare sett en bambu blomma på detta sätt förut, och är imponerade av Mandelmanns sätt att handskas med växtligheterna.

– Både livets början och slut är vacker på sitt sätt om än med slutet följer vemod och saknad, skriver en av Gustav Mandelmanns följare.

– Hände mig för några år sedan, snopet, skriver en annan.

– Speciella och oansenliga blommor. Men även vackra sagor har ett slut…, skriver en tredje.

Vi hoppas få se bambun även någon gång i framtiden i ert underbara program, Gustav och Marie!

Marie och Gustav Mandelmann
Foto: Meter/TV4.

Dela gärna vidare inlägget om du också är imponerad över detta pars sätt att handskas med växtligheterna och djuren!