Marie och Gustav Mandelmanns beslut i kulisserna – TV4-profil bekräftar parets nya drag

Paret Mandelmanns kommer snart tillbaka i tv-rutan med sitt prisade program.
Nu bekräftar en annan omtyckt TV4-profil sin medverkan hos Marie och Gustav.
Det blir ett gästspel som många tittare förmodligen redan anat på förhand…

Tv-programmet ”Mandelmanns gård” sändes för första gången i rutan 2017. I serien får tittarna följa paret Gustav och Marie Mandelmann i deras liv på den Kravmärkta gården Djupadal i Skåne under de olika årstiderna.

Paret visar i serien hur det går till att driva en gård, med alla dess arbetssysslor för såväl djuren som den imponerande växtligheten.

Marie och Gustav Mandelmann
Foto: Meter/TV4.

TV4-programmet har varit en stor succé ända sedan starten. Redan efter första säsongen tog programmet hem flera tunga priser på Kristallen, tv-branschens årliga gala. Då prisades ”Mandelmanns gård” i kategorierna årets tv-program, årets livsstilsprogram samt årets tv-personlighet (det senare delades mellan Gustav och Marie).

Under sommaren och hösten har inspelningar pågått inför den kommande säsongen av livsstilsprogrammet.

Mandelmanns beslut – spelar in utomlands för första gången

För en tid sedan kunde Nöjeslivet avslöja Mandelmanns nya beslut att spela in delar av den nya säsongen utomlands. Det blir första gången någonsin i programmets historia.

Det var i september som Marie Mandelmann berättade om det historiska beslutet att förlägga delar av ”Mandelmanns gård” på sydligare breddgrader.

– Ja, men dels har vi spelat in två episoder utomlands. I Italien. Det kommer bli en förändring där vi förflyttar oss till en helt annan plats, sade Marie Mandelmann då, till Nöjeslivet.

När den nya säsongen kommer sändas i TV4 är i skrivande stund inte klart. När Nöjeslivet talade med Mandelmann i slutet av våren hade hon dock en inte alltför vild gissning:

– Den börjar väl sändas innan jul.

LÄS MER: Marie Mandelmanns plötsliga framtidsbesked med Gustav – parets historiska förändring

Nu kan vi berätta ännu fler, härliga detaljer om den kommande säsongen av det prisade programmet.

mandelmanns
Foto: TV4/Cmore

Karl Fredrik bekräftar vad många tittare misstänkt – gästspelar

Bland Mandelmanns vänner i Skåne återfinns ett annat känt TV4-par – Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén, kända från programmet ”Karl Fredrik på Österlen”. De har tidigare haft besök av just paret Mandelmann i sin egen programserie.

Nu bekräftar Karl Fredrik att det är hans tur att gästspela hos Marie och Gustav i den kommande säsongen av ”Mandelmanns gård”.

– Ja, jag har varit med under en eller ett par av deras inspelningsdagar. Där får man se mig på något vis. Jag ska väl inte säga för mycket, men man kommer få se mig i alla fall, säger Karl Fredrik till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Förra säsongen gästades "Karl Fredrik på Österlen" av Marie och Gustav Mandelmann. Foto: TV4
Förra säsongen gästades ”Karl Fredrik på Österlen” av Marie och Gustav Mandelmann. Nu är det Karl Fredriks tur att gästspela i nya säsongen av ”Mandelmanns gård”. Foto: TV4

– Jag älskar Marie och Gustav. Ringer de och frågar om vi vill vara med, så kommer vi som en pil, säger Karl Fredrik.

Kommer även Petter att vara med?

– Nej, han kunde tyvärr inte den här gången, säger Karl Fredrik och förklarar att fästmannen var upptagen med andra inspelningar just då.

Ni har en hel del kontakt med Mandelmanns?

– Ja, det går lite från säsong till säsong. Vi har ju båda mycket att göra på sommaren. Men både höst, vinter och vår är det lite mer lågsäsong och det är då som vi har mer kontakt. Det är alltifrån telefonsamtal till att vi umgås och träffas i varandras trädgårdar. Maries ena dotter hörde av sig nyligen och undrade om någonting. Det är allt möjligt, från att vi ses och utbyter idéer och tips till företagandet till att vi umgås, har det trevligt och äter gott. 

Karl Fredrik Gustafsson
Foto: TV4

Själv är Karl Fredrik, som under hösten är en av deltagarna i TV4:s ”Sveriges mästerkock VIP”, nyligen hemkommen från Indien efter en affärsresa.

– Då gjorde vi inköp till butiken inför nästa säsong. Det var mycket återbruk och återvunnet. En del antika möbler och fina detaljer. Tv var inte med och filmade, men det är absolut så att det kommer synas i vårt program så småningom. Men det här är sånt som vi har som ”vanligt”. Vi driver ju gården året runt och för våra besökare kommer det märkas. Men det är förstås kul även för tv-tittarna att kanske få se detta.

Karl Fredrik på Österlen. Foto: Nexiko / TV4
Karl Fredrik på Österlen. Foto: Nexiko / TV4

Dela gärna vidare inlägget om du ser fram emot paret Mandelmanns och Karl Fredriks och Petters kommande tv-projekt.