Foto: TV4

Marcus Noterius talar ut om hälsoproblemen – har artros i knäna

Marcus Noterius har gjort en karriär av att springa runt och testa allt möjligt i direktsända ”Nyhetsmorgon”.

Men en skada gör det nu svårt för reportern att inte känna smärta i vardagen.

– Jag skulle behöva komma i form och tappa lite vikt, säger Marcus Noterius till Aftonbladet.

Marcus Noterius, 48, har med åren blivit en omtyckt profil i TV4:s långkörare ”Nyhetsmorgon”.

Hans roll i nyhets och aktualitetsprogrammet är som flygande reporter, och med åren har vi fått se honom ”flyga” av en pulka, slå sig under skidåkning inomhus och kollapsa på löpbandet.

Det som även är signifikant för Marcus är hans ständigt glada humör och energiska personlighet som har gjort honom till en riktig tittarfavorit.

Marcus Noterius fick artros i knäna

Men bakom kulisserna genomgår Noterius en kamp med hälsan. Han har nämligen artros i båda knäna, trots att han inte är mer än 48 år gammal. Problem började när han var i tidiga 40-årsåldern och gör att reporten inte kan gå utan att känna smärta i sina knän.

– Jag har dömt ganska mycket fotboll på fritiden och för sju-åtta år sedan började jag få problem med knäna. Det blev bara värre och värre och till slut gick jag till en läkare som gjorde massa kontroller, säger Marcus till Aftonbladet och fortsätter:

– Då visade det sig att jag hade artros i bägge knäna vilket jag var alldeles för ung för. Det är tungt och jobbigt och det gör ont när jag går. Jag skulle behöva komma i bättre form och tappa lite i vikt. Det är bra för artrosen och är något som jag kämpar med.

Marcus Noterius om hälsokampen

Att bara sitta och låta det bli värre är dock inget alternativ för reportern. Han berättar att han lägger mycket fokus på träning och kör bland annat spinning flera gånger i veckan i hopp om att bli av med sin övervikt.

Men det inte bara för artrosen som han försöker leva ett hälsosammare liv, Marcus har även andra hälsoproblem att frukta.

– Jag har också högt blodtryck och då är det inte heller bra med övervikt. Så det är verkligen en allvarlig grej. Dessutom finns det hjärtproblem i släkten.

Även om han inte har några hjärtproblem vill han minska chansen att få det längre fram i tiden.

Vad bra att du lägger så mycket energi på att bli kvitt med alla problem, Marcus.

Vi älskar att se dig i tv-rutan!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev