Foto: TV4/SVT/Bo Håkansson, Bilduppdraget

Marcus Oscarssons ärliga ord om relationen till Carina Bergfeldt – bakom kulisserna i På spåret

Marcus Oscarsson gör debut i ”På spåret” tillsammans med Carina Bergfeldt.
TV4-profilen avslöjar nu relationen till kollegan bakom kulisserna – och berättar samtidigt om de stora förväntningarna.
– Det var en mix av nervositet och uppspelthet, säger Oscarsson i Nyhetsmorgon.

På fredagen är det äntligen dags för säsongsstarten av ”På spåret”. SVT:s långkörare går in på sin 32:a säsong och som vanligt är det programledarna Kristian Luuk och Fredrik Lindström som håller i trådarna.

I den första matchen tävlar journalisterna och tv-profilerna Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson mot artisten Jason ”Timbuktu” Diakité och krögaren Marcus Samuelsson.

Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

– Det var en upplevelse. Man har ju sett det här sen man var liten, så det är klart att det kanske kändes lite overkligt. Det får jag ändå säga, säger Oscarsson i TV4:s Nyhetsmorgon.

Oscarsson avslöjar att han aldrig tidigare hade träffat sin partner i tävlingen, Carina Bergfeldt. Detta trots att de arbetar inom tv-branschen och båda har en liknande bakgrund med stort intresse för USA.

Marcus Oscarsson om relationen till Carina Bergfeldt

– Ja, det var jättekul. Inte minst tack vare att jag gjort det här med Carina Bergfeldt, en person som jag faktiskt aldrig hade träffat tidigare. Men hon var lika rolig och fartfylld som jag hade förväntat mig. Vi hade jättekul tillsammans, säger Oscarsson i Nyhetsmorgon.

Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

Han fortsätter:

– Det luriga med det här är att lika rolig och trevlig som hon är, lika exakt är hon ju som mig när det kommer till kompetensprofilen. Vi har ju fokus på politik och framför allt amerikansk politik. Så jag hoppas det bara blir frågor nu om amerikanska presidenter, säger han och skrattar.

TV4-profilen brukar oftast synas i den egna kanalens produktioner som Nyhetsmorgon. I veckan gästade han även Malou von Sivers program ”Malou efter tio” tillsammans med bland andra Leif GW Persson.

Därför sa Oscarsson ja till SVT

Att Oscarsson syns i underhållnings-tv hör inte till vanligheterna. Men för sitt gamla favoritprogram ”På spåret” kunde han inte göra annat än tacka ja till medverkan.

– Jag brukar tacka nej till de flesta såna här saker, men just ”På spåret” kändes festligt och själva upplevelsen… Det här har jag ju sett sen jag var jätteliten och satt med mamma och pappa hemma i tv-soffan och hängde med på de här tågresorna. Sen tycker jag om att åka tåg överhuvudtaget, också i verkligheten. Det kändes som något man inte ville tacka nej till, säger Oscarsson i TV4.

Ett annat favoritämne som kanske dyker upp på vägen i frågesporten är huvudstäder. Oscarsson förklarar att han kunde alla huvudstäder i hela världen som liten grabb, och håller därför tummarna för att detta är något som finns med i SVT-tävlingen.

”På spåret” sänds på fredagen klockan 20.00 i SVT. Husband är Sven Ingvars och gästartist är Molly Sandén.

Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

Ser du fram emot en ny säsong av ”På spåret”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!