Maria Forsbloms bilder används av bedragare – nu skickar hon en varning till följarna: ”Jag ber er…”

Foto: TV4

Den senaste tiden har Maria Forsbloms bilder använts av fejkkonton i försök att lura oskyldiga människor på pengar.

Nu delar programledaren en varning till sina följare och uppmanar dem att inte tro de falska inläggen på Facebook.

De är svåra att få bort men jag uppskattar all hjälp”, skriver Maria Forsblom på Facebook.

Varje morgon turas programledarna i ”Nyhetsmorgon” att underhålla trötta kaffedrickare och uppdatera dem om de mest aktuella händelserna.

Maria Forsblom anslöt till programmet för över tio år sedan som reporter men har sedan tre år tillbaka varit en av de fasta programledarna som turas om att styra skutan.

Maria Forsblom varnar följarna för bedrägeri

Med åren har Maria blivit en av favoriterna i morgonprogrammet och har även testat sin lycka i TV4:s ”Secret Song”, och nya livsstilsprogrammet ”Drömkåkar utomlands” som fick se dagens ljus i kanalen tidigare i år.

Men hennes positiva uppmärksamhet från tittarna har även en baksida. Nu har nämligen bedragare börjat använda sig av fejkkonton, där de låtsas vara den omtyckta programledaren för att lura folk på pengar.

Som tur är har användare varit snabba med att uppmärksamma Maria om alla dessa konton, som i sin tur har tagit lyckats få bort flera av dem.

På sin Instagram skickar Forsblom nu en varning till sina följare.

Tack till er som gör mig uppmärksam om dessa fejkartiklar, -konton och -sidor! De är svåra att få bort men uppskattar all hjälp!”, skriver ”Nyhetsmorgon”-profilen.

Maria uppmanar sina följare att inte tro på artiklar som handlar om pengar.

Jag ber er att inte tro på denna typ av texter. De som handlar om pengar och investeringar är 100% falska”, skriver Maria.

Anders Bagges svar på Maria Forsbloms inlägg

Men det är inte bara bilder på Maria som bedragarna använder. I bilden som hon delar påverkas även sportjournalisten Olof Lundh och flera andra har blivit utsatta för samma sak.

En av de som känner igen bedragarnas beteende är ”Idol”-profilen Anders Bagge, som nu väljer att kommentera Marias inlägg.

Tack, så tråkigt. Märkligt att inte just Instagram/Facebook tar till legala medel. Kram till dig fina Maria

Även en annan känd profil, Rickard Söderberg, har engagerat sig i frågan. Under Marias inlägg skriver operasångaren att han alltid anmäler de inlägg han ser på.

Fasansfullt. Anmäler allt så fort jag ser sånt här…!”, skriver Rickard, som på Instagram går under namnet ”Gaytenor”.

Usch, att det här ska behöva ske.

Någon måste sätta stopp för alla dessa bedrägerier!

Exit mobile version