Marianne Mörcks känslosamma ord om Lill-Babs

Barbro ”Lill-Babs” somnade in samma dag som inspelningen av ”Bonusfamiljen” drog igång.

Nu berättar vännen och kollegan Marianne Mörck om sorgen och saknaden under inspelningen.

– Det var som en tromb som gjorde ett hål i alltihop, säger Marianne Mörck till Expressen.

Det var den 3 april som Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort. Den älskade artisten och skådespelaren har haft rollen som Gugge i SVT:s hyllade ”Bonusfamiljen”. Tanken var från början att hon trots sin sjukdom skulle återvända till serien. Men beskedet ändrade allt.

– Alla var helt bestörta. Vi fick frågor om hur vi skulle lösa det men vi visste inte det. Det fanns ingen plan eller så. Vi var i chock där i början, sa Peter Zell till Nöjeslivet i en tidigare intervju.

Manusförfattarna fick skriva om manus, och kvällens premiär av ”Bonusfamiljen” får man i en känslosam scen se hur Marianne Mörcks karaktär Bigge sörjer Gugge på kyrkogården.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Marianne Mörck som Gugge och Bigge
FOTO: SVT/Bonusfamiljen

Marianne Mörck om Lill-Babs: ”Det var tomt…”

I en intervju med Expressen berättar Mörck om saknaden efter vännen och kollegan.

– Färgerna av Barbro är fortfarande kvar. Hon är inte som en morbror som dör, hon är inte borta. Hon har stampat sådana färgkaskader där hon gått att de fortfarande lyser, säger Marianne Mörk till tidningen.

Att spela in serien utan Lill-Babs var tufft.

– Det var som att det var en tromb som gjorde ett hål i alltihop. Det var tomt ibland. Hon var borta och hon lämnade ett hål. Men Barbro är fortfarande så levande så jag tror att hon ska komma och säga ”buuu”.

SVT om Bonusfamiljen utan Barbro Svensson

I säsongsfinalen förra året gifte sig Lill-Babs och Mörcks populära karaktärer Gugge och Bigge. I de nya avsnitten kommer man få se hur Bigge bearbetar sin makas död.

– Vi blev ju otroligt bestörta när Lill-Babs gick bort. När vi till slut hämtade oss och började jobba på det där så föddes idén om att vi skulle börja säsong tre med Bigge på kyrkogården vid Gugges grav. Vi var måna om att det skulle kännas som ”Bonusfamiljen” men att det ändå skulle finnas ett allvar. Så det är en hyllning helt klart, har Peter Zell tidigare berättat.

Lill-Babs var verkligen en fantastisk människa, och hon kommer alltid att vara saknad. Dela gärna artikeln för att hedra hennes minne.