Marianne Rundströms nya vrede mot SVT: ”Så förbannad”

Marianne Rundström, SVT, Nyhetsmorgon.

Foto: TV4.

I två decennier var Marianne Rundström en av SVT:s mest framträdande programledare. Framför allt var hennes prickfria insatser i Gomorron Sverige ett självklart inslag i svenskarnas tv-rutor. Men förra året var det över. Då lämnade Marianne, 67, kanalen i ren vrede över SVT:s regelverk om att medarbetare ska gå i pension efter fyllda 67.

Stockholm i maj 2010. Marianne Rundström och Claes Elfsberg poserar med slottet i bakgrunden. Den sommaren arbetade de forna SVT-kollegorna med kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop. Foto: Claudio Bresciani/TT.

Berättar i Nyhetsmorgon

Under torsdagen gästade Marianne TV4:s Nyhetsmorgon och programledarduon Jenny Alversjö och Axel Pileby. Då berättade hon om tiden som var och varit. Hur hennes sorg förbyttes till vrede mot SVT.

– Nej, det var ingen rolig period, verkligen ingen rolig period för jag kände mig inte på något sätt gammal och tyckte inte att jag gjorde ett sämre jobb men kom på något år innan att, herregud, jag håller på att åka ut nu och då var det en period av sorg men som sedan övergick till att jag blev så förbannad, säger hon i Nyhetsmorgon.

Enligt Marianne är företag i allmänhet och SVT i synnerhet ”dumma” som inte tar tillvara på äldre människors erfarenhet.

– Det är lite skambelagt, just för att känslan att bli bortvald är så skamfylld.  Det är ju dumma arbetsgivare som inte tar del av mixen och styrkan när man blandar äldre och yngre kollegor, säger Marianne.

Jag kan inte annat än att hålla med Marianne om att SVT gör fel som inte utnyttjar erfarna, duktiga journalister. Vi saknar ju programledare som Marianne. Hon var verkligen en klippa. Nu delar vi vidare och visar att vi saknar henne i tv-rutan!

Exit mobile version