Marie Göranzons sylvassa kritik – efter profilens agerande i TV4-studion: ”Ett otyg”

Marie Göranzon är tillbaka i ”Malou efter tio”.
Då skickar Dramatenstjärnan en vass pik till en tidigare gäst i TV4-programmet.
– Det är den vidaste bensträckning jag har sett, säger den folkkära skådespelaren i TV4.

Förmiddagsprogrammet ”Malou efter tio” är tillbaka i TV4 efter ett långt uppehåll. På torsdagen gjorde den av tittarna så omfamnade och förmodligen efterlängtade ”Perspektivpanelen” comeback i rutan. Inslaget där tre profiler får diskutera dagsaktuella händelser med varandra och reflektera över tillvaron.

En ständigt återkommande gäst i panelen är den prisade skådespelaren Marie Göranzon, 78. Den frispråkiga och folkkära Dramatenstjärnan inledde på torsdagen med att kritisera en tidigare gäst i ”Malou efter tio”. I veckan var nämligen politikern och tidigare Robinson-vinnaren Jan Emanuel Johansson (S) inbjuden som gäst för en intervju i Malous studio.

Göranzon menar att hon inte kunde uppfatta vad politikern pratade om. Anledningen? Johanssons sittande position i studion.

– Jag tittade på hur han satt. Det är den vidaste bensträckning jag har sett, säger Marie Göranzon i TV4.

Jan Emanuel Johansson i ”Malou efter tio”. Foto: TV4

Göranzon reagerade direkt.

– Att du inte såg någonting kan jag förstå, för man sitter i en annan blickriktning. Men det där är ju ett otyg som en del män har för sig och jag kunde inte höra ett ord vad han sa. Därför att jag vet inte vad han menar, vad han signalerar när han sitter så, säger Marie Göranzon i TV4.

Den folkkära skådespelaren resonerar sedan generellt kring hur hon i vardagen sett hur män breder ut sina ben på liknande sätt. Hon undrar vad de som sitter på det viset egentligen vill signalera.

Jan Malmsjös drag för Marie Göranzons skull

Dramatenstjärnan avslöjar också att det en gång gick så långt att hennes make, skådespelaren Jan Malmsjö, fick kliva in och bereda plats åt hustrun. Det hela inträffade när de båda reste i kollektivtrafiken och en okänd man slog sig ner bredvid Göranzon.

– Sitter man på buss och tåg ser man det väldigt ofta. Jag var med om det en gång när jag och min man satt mitt emot varandra. Så sitter det en herre bredvid mig och han tar upp hela platsen, säger Göranzon som förklarar att maken Jan Malmsjö då tog tag i saken.

– Då vänder sig Janne över, tar hans ben och bara skjuter in det.

Marie Göranzon
Foto: TV4

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!