Markoolios mamma Irma tokhyllas – tittarnas varma ord efter bilderna i TV4: ”Så härligt”

Det nya TV4-programmet ”Marko & Irma” gör stor succé hemma i tv-sofforna.

Det står klart efter att premiäravsnittet av realityserien sändes under torsdagen. Framför allt Markoolios mamma Irma verkar ha gått hem i rutan.

”Som jag har skrattat”, skriver en person på Nöjeslivets Facebooksida.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 48, är tillbaka i rutan – och denna gång har han med sin mamma Irma, 67.

Det var ifjol som nyheten om att mamma och son ska få sin egen tv-serie kom.

Vad serien skulle handla om var då hemligt, skrev TV4 i ett pressmeddelande.

”I nya realityserien kommer man få hänga med Marko och hans mamma Irma i deras vardag och när de brottas med ett hemligt projekt. Det blir tokigt mycket skratt, en hel del galenskap och massa finska svordomar. Men de har också ett djup i deras relation, från den inte helt okomplicerade tid i livet som de har tagit sig igenom och som är grundstenen i deras relation i dag. Deras förhållande lämnar ingen oberörd”, skriver kanalen i ett pressmeddelande.

Nu har det första avsnittet av ”Marko & Irma” sänts

Och på torsdagskvällen var det dags för det första avsnittet av ”Marko & Irma”.

Avsnittet inleds med att Irma ska byta ut vattenfiltret till sitt hus, något som hon är måttligt intresserad av.

Och många tittare får nog sig ett gott skratt när det visar sig att hon installerat filtret fel – och får vatten över sig.

– Vad i helvete hände, utbrister Irma i programmet.

Irma får vatten över sig efter att ha installerat nytt vattenfilter. Foto: TV4

I avsnittet får Irma och Markoolio även besök av byggare som ska inspektera Irmas hus. Det visar sig då att huset är mögelskadat.

Då börjar duon planera ett nytt hus och Irma är mycket bestämd med att hon ska ha en kamin i huset – något som Markoolio tycker är lite för tidigt att diskutera.

– Men kamin är viktigt, säger Irma.

– Jag vet men det jag försöker förklara för dig är att vi ska ta det sen. Senare, när vi vet vad vi ska ha för hus, svarar Marko med eftertryck.

Irmas tårar – berättar om alkoholmissbruket

Men det första avsnittet bjuder inte bara på skoj och skratt. Markoolio och Irma öppnar även upp sig om hur hennes alkoholmissbruk har påverkat deras relation.

Irma drack för mycket under Markoolios uppväxt, och hade relationer med våldsamma män. Tidigare har Markoolio berättat om att han sett sin mamma bli misshandlad.

I ”Marko & Irma” berättar Irma om hur hon ser på det idag.

– Marko har sett jättemycket hemska grejer och vad jag har gjort… Ingen tvingade mig dricka, utan det är mitt eget fel. Ingen kom och sa ’halloj varsågod’, säger hon.

– Morsan har ju frågat mig hur kunde ni förlåta mig med tanke på vad jag ställde till med då ni va små. Men jag har aldrig hållit henne ansvarig. Alkoholen i vår släkt har alltid funnits där och den har missbrukats, säger Markoolio i programmet.

Irma har idag varit nykter i 12 år. Och det blir känslosamt när hon berättar om sina känslor kring det.

– Jag tänker att mina barnbarn kommer aldrig få se mig full, och de har aldrig sett mig full, aldrig, säger Irma och gömmer ansiktet i händerna.

”Marko & Irma”. Foto: TV4

Markoolio inför premiären: ”Folk gillar henne”

Det är inte första gången som Irma är med på tv. Hon och sonen gästade ”Carina Bergfeldt” i fjol. Och Irma har även varit med på Markoolios sociala medier.

Det var då hon var med på hans Youtube som Markoolio märkte att hon nog kan ”gå hem i rutan”, har Marko sagt till TT.

– När jag lägger upp grejer med henne på mitt Instagramkonto så märker jag att det sticker i väg. Folk gillar henne för hon har någonting som många vill ha, men som de inte vågar ha, som filterlösheten. På gott och ont, sade han.

Foto: TV4

Tittarnas hyllningar till Irma

Nu står det klart att Marko hade rätt om sin mamma. På Nöjeslivets Facebooksida är det nu många som hyllar programmet – och mamma Irma.

”Superbra. Som jag har skrattat, Irma är verkligen ett naturbarn. Inga spärrar, så mysig och rolig”, skriver en tittare.

”Så härligt! Och tänk att hon har fått ett nytt liv utan alkohol, och att Marko har försonats med sin barndom och med sin mamma. Så fin son han är”, skriver en annan.

”Jättebra program och jag gillar Irma, en häftig brud med skinn på näsan och framförallt kör hon med raka puckar, sådana människor gillar jag”, skriver en tredje.

”Äntligen ett program som både har värme och känslor. Relationen mellan Markoolio och Irma, deras gnabbande och ältande känns som en frisk fläkt” skriver en fjärde.

Vad tyckte du om den nya realityserien? Skriv en kommentar på vår Facebooksida!

”Marko & Irma” sänds på torsdagar klockan 21 i TV4. Programmet går även att se på TV4 Play.