Foto: TV4/TT

Markoolios plötsliga utspel om ”Masked singer” – artistens oväntade kupp om Hellenius storsatsning

Spekulationerna fortsätter – högljutt och hejvilt.
Nu ger sig Marko ”Markoolio” Lehtosalo in i debatten runt Masked singer.
Programledaren David Hellenius kan bara se på och bemöter artisten med tystnad.

”Masked singer” har blivit både en tittarsuccé men också en vattendelare på lördagarna.

Förra veckan var programmet det näst mest sedda i tv-Sverige – bara slaget av SVT:s ”Mästarnas mästare. Samtidigt har många tittare också framfört kritik mot juryarbetet i programmet, samt för upplägget som sådant.

Programmet har också skapat rubriker för att tittare innan sändningens slut i TV4 kunnat avslöja vilka som döljer sig bakom maskerna – och informationen publicerats på nätet. Detta har varit möjligt eftersom tittarna har möjlighet att spola fram till slutet i programmet i TV4 Play, och kunnat se slutresultatet före de som ser showen i traditionell tv.

– I första hand tycker jag att det är ett fantastiskt kvitto på vilket engagemang programmet skapar. Vi har hela tiden önskat att det skulle bli en gigantisk nationell gissningslek och det här visar att det är precis vad det har blivit. Att folk till och med är inne på olika sajter som Wikipedia och skriver in sina gissningar kan jag inte ha någon synpunk på. För det är ju faktiskt inte något annat än gissningar, säger TV4:s kanaldirektör Fredrik Arefalk till Aftonbladet.

Och visst gissas det vilt i tv-sofforna.

En av alla tittare som skickat in sina förslag till kanalen är artisten och radioprogramledaren Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 46.

STOCKHOLM 20130529 Marko ”Markoolio” Lehtosalo med danspartnern Cecilia Ehrling vann ”Let’s Dance” 2013. Foto: Henrik Montgomery/TT

Markoolios vilda gissningar i Masked singer

Nöjeslivet har granskat David Hellenius Instagramflöde – och det visar sig att under åtminstone fem av programledarens inlägg har Markoolio gått in och kommenterat med att det är han själv som döljer sig bakom masken! Det handlar om fyra stycken olika figurer som Markoolio själv, skämtsamt (?), utger sig för att vara: Isvargen (redan avslöjad som Victoria Silvstedt), Godisautomaten, Enhörningen samt Voodoodockan.

Foto: Instagram

Här kan vi se två exempel på hur Markoolio tagit över showen i kommentarsfälten på Hellenius inlägg. Hans egna gissningar på sig själv har fått överlägset flest gilla-markeringar av tittarna och tycks roa Davids följare!

Foto: Instagram

David Hellenius tystnad kring Markoolios kupp

Vad David Hellenius själv tycker om Markooolios vilda gissningar på sig själv? Det är höljt i dunkel, eftersom tv-programledaren inte valt att ge sig in i kommentarerna och svarat. Han bemöter Markoolios gissningar precis som alla andra som kommenterat – med tystnad.

Hellenius vet inte ens själv innan inspelningarna vilka som döljer sig bakom maskerna. Men eftersom programmen är just inspelade, så har han förstås koll på det vid det här laget. Därmed är det locket på som gäller för den flerfaldigt prisbelönade programledaren när tittarna gissar i sociala medier.

Men vi får anta att den humoristiske 47-åringen från Järfälla som lämnade ”Let’s dance” för TV4:s nya storsatsning i år är tillfreds med Markoolios högljudda spekulationer. Själva programmet går ju faktiskt ut på att publiken ska gissa på vem som döljer sig bakom masken.

Hellenius öppnar för mer Masked singer i framtiden

När Hellenius gästade Nyhetsmorgon på fredagsmorgonen berättade han om sin egen lättnad, efter att ”Masked singer” haft mellan 1,5-1,8 miljoner tv-tittare. Han öppnade samtidigt för att spela in en ny säsong – om TV4 ger klartecken för det.

Foto: TV4

– Jag tror att, om man gör en säsong till, att det kan bli ännu svårare. För det är klart att folk i början undrade, vad är det här för någonting? Även om folk kunde se de utländska programmen. Jag tror det kommer bli en ännu större spridning och det gör nog att det blir ännu svårare, tror jag, säger Hellenius i Nyhetsmorgon.

Hittills har Sven Melander, Christina Schollin, Lotta Schelin och Victoria Silvstedt avslöjats som deltagare i programmet.

Vad tror du, är det Markoolio som finns bakom masken på någon av figurerna i ”Masked singer”? Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!