Masked Singer Sverige: Datum, tv-tider och deltagare i TV4:s nya satsning

Masked Singer Sverige är TV4:s senaste tunga satsning. Programmet har svensk premiär under våren 2021.

Här är allt du behöver veta om den hyllade världssuccén.

Vad är The Masked Singer?

The Masked Singer är ett koreanskt succéformat som har sålts vidare till flera länder. Programmet gjorde dundersuccé i USA när det började sändas i januari 2019 med Nick Cannon som programledare.

”The Masked Singer” har också varit en fullträff med höga tittarsiffror och stort engagemang i länder som Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Holland, Australien och Norge. Nu kommer världssuccén alltså till Sverige som TV4:s senaste storsatsning.

Vad går programmet ut på?

Programmet går ut på att tolv välkända personer klär ut sig i masker och helkroppsdräkter. Helt anonyma tävlar de sedan i en sångtävling. Samtidigt får tittarna gissa vilka som döljer sig bakom maskerna, både via artisternas sånginsatser samt olika ledtrådar.

Varje vecka tvingas en deltagare ta av sig masken och visa sitt rätta jag, innan det till sist bara återstår en deltagare i den stora finalen. Detta är vinnaren av Masked Singer Sverige!

David Hellenius i Masked Singer Sverige

TV4 har presenterat David Hellenius som programledare för den svenska versionen av tv-showen ”The Masked singer”.

David Hellenius har tidigare figurerat i flera stora satsningar på TV4, så som Hellenius hörna och inte minst Let’s Dance – ett program han lämnade förra våren efter att ha agerat programledare i hela 15 år.

https://www.instagram.com/p/Bxeb4mVF0kd/?utm_source=ig_embed

Men nu väntar alltså kanalens senaste storsatsning, Masked Singer Sverige.

–  Att få leda detta nya och väldigt speciella program blir både roligt och utmanande. Hemlighetsmakeriet bakom vilka som sjunger är verkligen på en helt annan nivå. Inte ens jag kommer att veta vilka som gömmer sig bakom maskerna, säger David Hellenius i ett pressmeddelande från TV4.

david hellenius, masked singer sverige
Foto: Maja Suslin / TT

Expertpanelen

Vid sin sida kommer David Hellenius att ha en tung kvartett på plats i studion. Tv-programmet kommer nämligen ha en expertpanel bestående av Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El Refai.

Denna panel ska försöka avslöja vilka deltagare som gömmer sig bakom maskerna.

Folkets panel

Dessutom kommer det finnas en egen ”folkets panel”. Där kommer tittarna att synas på en stor LED-vägg och vara med och påverka programmet. Detta genom att försöka lista ut vilka stjärnor som gömmer sig bakom maskerna.

Vem gömmer sig bakom masken? I vår kommer världssuccén Masked Singer Sverige till TV4. Tolv välkända personer, dolda…

Posted by TV4 on Wednesday, October 7, 2020

Deltagare Masked Singer Sverige

Vem gömmer sig bakom masken? I programmet kommer 12 välkända personer att vara med och tävla, dolda under sina masker. Vilka deltagarna verkligen är, får tittarna veta efterhand när de tvingas ta av sig maskerna.

Enligt TV4 vet ytterst få om vilka som kommer att vara med och delta. Inte ens programledaren David Hellenius eller expertpanelen har någon aning i förväg.

– Ska bli spännande att se om de kommer kunna lista ut vilka kändisar som döljer sig bakom maskerna, eller om jag kommer vara den som kommer på det först, säger David Hellenius i ett pressmeddelande.

the masked singer
Deltagare i Masked Singer i Thailand. Foto: Shutterstock

Masked Singer Sverige premiär

När börjar Masked Singer Sverige på TV4? Det är en fråga som många ställer sig.

Kanalen har bekräftat att programmet kommer att ha premiär under våren 2021. Enligt programmets egen Instagram-sida kommer premiären att ske fredag den 26 mars.

Datum, tv-tider och stream

På sin hemsida skriver TV4 att inspelningarna av programmet pågår mellan februari och början av mars. Det har ännu inte avslöjats vilka tider programmet kommer att sändas.

Klart är dock att det kommer att sändas i nio avsnitt med en slutlig vinnare i den stora finalen.

Masked Singer Sverige kommer att sändas i TV4, TV4 Play och på CMore.