David Hellenius avgörande framtidsbesked om Masked Singer – efter tittarsuccén i TV4

Foto: TV4

David Hellenius avgörande framtidsbesked om Masked Singer – efter tittarsuccén i TV4

Tittarsuccén är ett faktum.
På fredagskvällen sänds säsongsfinalen av ”Masked Singer Sverige” i TV4.
Här svarar programledaren David Hellenius på hur han ser på musikshowens framtid i rutan.

Musikprogrammet ”Masked Singer” kommer ursprungligen från Sydkorea – och har sedan dess blivit en tittarmagnet i länder över hela världen.

I år var det Sveriges tur när David Hellenius välkomnade TV4:s tittare till kanalens nya satsning. Fredagsunderhållningen föll väl ut. Tittarsuccén var ett faktum redan från premiären, och varje vecka har showen varit bland de mest sedda i tv-Sverige.

Nedanför denna bild avslöjas några av namnen som varit med hittills under säsongen – har du inte sett tidigare avsnitt och inte vill få dessa namn avslöjade bör du sluta läsa nu!

David Hellenius, Masked singer
Foto: Emma Larusdottir / TV4

I jurypanelen har under denna säsong skådespelaren och regissören Felix Herngren, komikern Nour El-Refai, samt artisterna Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren suttit. De har – från första parkett – fått försöka gissa på vilka kändisar som gömt sig bakom maskerna på scenen.

Bland de kändisar som hittills visat sig bakom maskerna finns bland andra Kikki Danielsson, Sven Melander och Christina Schollin – som i första avsnittet lyckades lura till och med dottern Pernilla Wahlgren.

Senast var det Anders Bagge som fick ta av sig masken efter en härlig sånginsats i rollen som ”Björnen”.

Anders Bagge
Foto: TV4

David Hellenius om framtiden för ”Masked Singer Sverige”

På fredagskvällen klockan 20 sänds säsongsfinalen i TV4. Kvar i rollerna finns ”Godisautomaten”, ”Enhörningen” och ”Voodoodockan” – och bakom maskerna döljer sig tre ännu icke kända profiler.

Blir det några fler säsonger av ”Masked Singer Sverige” i TV4?

– Det får vi återkomma kring längre fram, skriver Amanda Hjärtmyr, pressansvarig på TV4, i ett sms till Nöjeslivet.

Programledaren David Hellenius, som lämnade succén ”Let’s dance” för denna nysatsning, har tidigare under våren öppnat för att spela in fler säsonger av ”Masked Singer Sverige” i framtiden.

Han såg dock framför sig att gissningarna lär bli svårare för både tittare och jury.

– Jag tror att, om man gör en säsong till, att det då kan bli ännu svårare. För det är klart att folk i början undrade, vad är det här för någonting? Även om folk kunde se de utländska programmen. Jag tror det kommer bli en ännu större spridning och det gör nog att det blir ännu svårare, tror jag, sade Hellenius då i Nyhetsmorgon.

Edward af Silléns nyckelroll bakom kulisserna i ”Masked Singer Sverige”

Bakom kulisserna har också regissören och ”Talang”-profilen Edward af Sillén haft en nyckelroll. Af Sillén, som just nu är aktuell som SVT:s kommentator på Eurovision Song Contest i Rotterdam, fanns på plats vid inspelningarna och är regissör för ”Masked Singer Sverige” tillsammans med Måns Nyman.

– Tack alla ni som tittade och engagerade er i denna skrattfyllda galenskap. Så roligt att få vara med och göra ett helt nytt program på svensk tv! Och TACK till denna underbara proffs-femma på bilden, som jag får glädjen att arbeta med, skrev Edward i samband med säsongspremiären tidigare i våras, på sin Instagram, där han också tackade kanalen för förtroendet.

Bland tv-tittarna har responsen hittills varit god – vilket visat sig i de höga tittarsiffrorna. Flera av Nöjeslivets läsare är positiva till en fortsättning för programmet.

”Tycker programmet är bra, kul, lättsamt, och fantastiska artister bakom maskerna, och en eloge till den som skapat dessa fantastiska masker, fram gör många fler program, vi behöver något som detta, att få skratta och undra vem som döljer sej där bakom masken, så, ja fler program”, skriver en läsare i en kommentar på Nöjeslivets Facebook-sida.

Pernilla Wahlgren
Foto: TV4

Flera ger också uttryck för att de uppskattat gissningsmomentet i tv-soffan.

”Jag vill att det kommer tillbaka det var ett bra och underhållande program tycker jag, det var kul att få gissa på alla masker”, skriver en tittare.

”Gärna ett par säsonger till. Varför? Det är tävling, sånt gillas. Det rör sig mkt runt musik. Sånt gillas. Kul att höra vissa jurykommentarer.. skojigt lättsamt. Sånt gillas. Roligt när man gissar rätt o lika kul när man missar och får en överraskning. Sånt gillas”, skriver en annan tittare som vill se att programmet kommer tillbaka.

Men alla är inte lika positivt inställda till tanken på fler säsonger av programmet där kändisar klär ut sig i kostymer och sjunger på bästa sändningstid.

Foto: TV4

”Nej, tillgjort, ganska tramsigt på bästa sändningstid… samt för tidiga avslöjanden lite här och var på sociala medier. Dock hyllning till Måns och Felix!”, skriver en tittare.

”Nej! Så larvigt och fullständigt meningslöst med ”juryn” som gapar och skriker”, skriver en annan läsare på Nöjeslivets Facebook-sida.

Andra tittare menar att det vore bra med en uppdatering av showens upplägg.

”Ja men ta in en annan panel. Annars blir det bara en upprepning”, skriver en tittare i en kommentar till inlägget.

På fredagskvällen är det dags för final i TV4:s tittarsuccé "Masked Singer Sverige" där David Hellenius är…

Posted by Nöjeslivet on Friday, May 21, 2021

Vad tycker du om detta – vill du se mer av ”Masked Singer Sverige” i framtiden eller inte? Vad tycker du om musikshowen? Borde några ändringar göras i eventuella framtida säsonger? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!