Masked singer drabbat av sabotage – nu tvingas TV4 till krisåtgärder för att rädda Hellenius storsatsning

Under flera veckor har det bjudits på skönsång och magiska framträdanden.

Men nu hotas TV4 och Masked singer av sabotage, då flera av de gömda kändisarna redan avslöjats.

– Vi har sett hur det har börjat ske och vi har en beredskap för om det skulle sprida sig ännu mer och därmed kunna förstöra för ännu fler tittare, säger TV4:s kanaldirektör Fredrik Arefalk till Aftonbladet.

Kändisar som Christina Schollin och Sven Melander har redan fått sina identiteter avslöjade i ”Masked singer”.

Redan innan det visade sig att Lotta Schelin gömde sig bakom jokerdräkten, hade det hela redan avslöjats.

Men det var inte från TV4 själva som beskedet kom.

Istället hade uppgifter publicerats på Wikipedia-sidor där det stod vilka kändisar som gömde sig bakom maskerna, skriver Aftonbladet.

Även olika kända personers egna Wikipedia-sidor hade uppdaterats med information om att just de kommer medverka i programmet.

Nu slår TV4 tillbaka mot sabotaget kring kändisarnas avslöjanden.

– I första hand tycker jag att det är ett fantastiskt kvitto på vilket engagemang programmet skapar. Vi har hela tiden önskat att det skulle bli en gigantisk nationell gissningslek och det här visar att det är precis vad det har blivit. Att folk till och med är inne på olika sajter som Wikipedia och skriver in sina gissningar kan jag inte ha någon synpunk på. För det är ju faktiskt inte något annat än gissningar, säger TV4:s kanaldirektör Fredrik Arefalk till tidningen.

Masked singer
Foto: Magnus Ragnvid / TV4

Tittarnas fusk

På grund av att programmen redan är förinspelade, har tittare möjligheten att spola fram direkt till resultaten när programmet ligger ute på TV4 Play.

Därmed kan det också avslöjas vem som lämnar programmet, innan resten av tittarna haft möjligheten att få veta eller gissa sig fram till det.

– Det är ett bekymmer om det är så att den infon sprids vidare brett och därmed förstör upplevelsen för andra tittare som inte valt att ta reda på resultatet på det viset, säger Fredrik Arefalk.

Masked singer
Foto: TV4

LÄS MER: Tittarnas stora ilska mot TV4 – efter juryns beteende i Masked singer: ”Nu får det räcka”

TV4: Har vidtagit åtgärder

Fredrik berättar vidare att de har vidtagit åtgärder för att liknande händelser inte ska inträffa i framtiden.

– Vi gjorde det inte igår kväll (fredag 9 april, reds anm), men om vi märker att det här sprider sig så det förstör för ännu fler tittare så kan vi lägga ut den linjära sändningen även på TV4play. Det fungerar då ungefär som en direktsändning, att man inte kan spola framåt. och så får vi lägga ut vod:en (video on demand-versionen, reds anm) 21:30 när programmet har sänts klart.

David Hellenius
Foto: TV4

Vad tycker ni om årets säsong av Masked singer? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.