TV4:s beslut för ”Masked singer” – så blir framtiden för tittarsuccén

Under våren bekantade sig svenska folket med succéprogrammet ”Masked singer” på TV4.

Med över två miljoner tv-tittare hyllades programmet stort. Men länge har programmets framtid varit oviss – fram till nu.

Nu avslöjar Expressen TV4:s beslut för ”Masked singer”

Under våren presenterades ”Masked singer” för alla tv-entusiaster runt om i landet. I underhållningsprogrammet uppträdde svenska kändisar anonyma, otroliga masker medan panelen och tittarna vred på sig ordentligt för att försöka klura ut vems röst de lyssnade till.

Panelen i premiärsäsongen bestod av Felix Herngren, Nour El Refai, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren.

David Hellenius om succén

Programledaren var ingen mindre än folkkäre David Hellenius och redan i programmets begynnelse hade han på känn att något stort var på gång att ske.

”När vi spelade in det första programmet av ”Masked Singer” så kände jag tydligt att det här programmet har något alldeles extra som borde engagera en stor publik i alla åldrar. Men att vi skulle ha två miljoner tittare redan under en första säsong hade jag aldrig kunnat drömma om. Alla inblandade har verkligen gjort ett imponerade jobb från början till slut”, förklarade Hellenius i kommentar till Expressen.

Med över två miljoner tv-tittare korsade succéprogrammet mållinjen under vårens slutskede när vinnaren Daniel Norberg kunde avslöjas efter att i flera veckor varit känd som ”godisautomaten”.

David Hellenius
Foto: Maja Suslin / TT

Framtiden har varit oviss

Sedan dess har det varit oklart huruvida framtiden för programmet kommer att se ut. 

– Det får vi återkomma kring längre fram, skrev Amanda Hjärtmyr, pressansvarig på TV4, då i ett sms till Nöjeslivet.

Trots ovissheten var flera tittare tydliga med vad de önskade i framtiden.

”Ja hoppas verkligen att det kommer igen, så himla bra och all eloge till er alla och hoppas på att ni alla är kvar med i nästa program”, skrev en av våra läsare i en kommentar på vår Facebook-sida.

”Ja, det var ett annorlunda och trevligt program, samtligt kul då man försökte gissa på dem”, skrev en annan.

Godisautomaten
Foto: TV4/Youtube

TV4:s besked

Men de som väntar på något gott kanske inte behöver vänta så länge till. Enligt Expressen bekräftar nu TV4 att det blir en andra säsong av succéprogrammet.

– ”Masked singer” var en otrolig succé på TV4 och ett av våra mest streamade program på TV4 Play under våren. Självklart fortsätter den nationella gissningsleken med en andra säsong, säger Fredrik Arefalk, kanaldirektör på TV4 till Expressen.

Enligt uppgifter till tidningen planeras programmet att sändas 2022, men det är ännu oklart om panelen kommer bestå av samma personer i nästa säsong.

Vad kul! Vill ni också ha en till säsong av ”Masked singer”? Lämna gärna en kommentar på Facebook!