Foto: TV3

Mästerkocken spottar ut maten – efter Ola-Connys agerande i köket: ”Jag gjorde ett misstag…”

Från Ullared till Camp Kulinaris.
Här gör Ola-Conny Wallgren entré i norska tv-köket – och orsakar starka reaktioner direkt med sitt speciella recept.
– Jag har lärt mig väldigt mycket, säger han till Nöjeslivet.

Ola-Conny Wallgren, 59, blev känd för både svenska och det norska folket när han medverkade i dokumentärserien ”Ullared” på Kanal 5. Realityserien tog tv-publiken med storm redan 2009.

I programmet får tittarna följa allt som händer bakom kulisserna i det enorma varuhuset i väst-Sverige. Serien har i många år varit en succé med massor av tittare.

Hittills har tio säsonger producerats och än i dag visar kanalerna repriser. De mest intressanta mötena har varit med varuhusets anställda och kunder.

Vissa profiler blev genast stora favoriter – det kanske bästa exemplet på det är radarparet Ola-Conny Wallgren och Morgan Karlsson.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Wikimedia commons/Frankie Fouganthin

De blev så populära bland tittarna att kanalen till och med var tvungna att göra flera tv-program med de stora tittarfavoriterna. I ”En stark resa med Morgan & Ola-Conny” fick tittarna följa de två vännerna när de gav sig ut för att upptäcka världen på olika resor.

Ola-Conny medverkar i norskt tv-program

Nu gör Ola-Conny comeback i rutan.

Med start på tisdagen den 28 mars sänds det norska tv-programmet ”Camp Kulinaris” i TV3 och Viaplay, där Ola-Conny deltar.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

– Jag har lärt mig väldigt mycket. Det började i kaos sen fick jag faktiskt 6-stjärnigt betyg i någon av grenarna, men det får man se på tv, säger Ola-Conny till Nöjeslivet.

Vad var det som blev kaotiskt?

– Jag hade fått klart för mig vad jag skulle göra för rätt. Så jag stod därute när alla skulle hämta sina råvaror. Då fanns inte de ingredienserna jag skulle ha, och då blev det kaos. Det blev inte så bra. Men det kommer bli rätt roligt (skratt). Det får ni se.

I tävlingsprogrammet kämpar tio kändisar – däribland även svenska Hollywoodfrun Maria Montazami – mot varandra i köket. Matkampen programleds av den norske mästerkocken Kjartan Skjelde.

I första avsnittet lyckas Ola-Conny göra ett stort misstag som slutar i en total slakt vad gäller omdömet från Skjelde.

Deltagarna får i uppdrag att göra sin favoriträtt som mästerkocken sedan provsmakar och ger sitt omdöme.

Spottar ut Ola-Connys maträtt

Ola-Connys rätt var korv stroganoff – och när tv-profilen skulle tillsätta lite matolja gjorde han en miss och tillsatte vinäger istället. Vidare försöker han tillsätta socker för att rädda smaken.

– Jag gjorde ett misstag, så jag hällde i vinäger. Sen bättrade jag på det med socker så jag tror att det fick lite balans i det, säger han i programmet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV3

Det är ingen imponerad Skjelde som bjuds på rätten av Ola-Conny.

– Utseendemässigt så ser det inte så frestande ut, säger mästerkocken, innan Wallgren svarar:

– Jag är kanske inte helt nöjd själv.

Vidare kan man se en tydligt missnöjd Skjelde spotta ut maten igen efter att ha smakat den.

– Tufft, det var väldigt tufft, Ola-Conny, säger mästerkocken.

– Jag är kanske inte riktigt nöjd själv. Det var på djupt vatten, säger Ullaredsprofilen och lovar att maten ska bli bättre i framtiden.

Bakom kulisserna avslöjar Ola-Conny att han har en annan paradrätt:

– Jag är bra på att laga spaghetti med köttfärssås, och omelett. Men det var jag bra på innan också, säger han till Nöjeslivet.

”Camp Kulinaris” har premiär tisdag 28 mars klockan 18.00 i TV3.

Vi hejar på dig Ola-Conny! Dela gärna den här artikeln på Facebook för att visa stöd för den underbare Ullared-profilen.