Missen i ”Tilde” väcker starka reaktioner – tittarnas tydliga krav på TV4: ”Hoppas att…”

Säsongsavslutningen av ”Tilde” blev något alldeles extra.

Mitt i programmet drabbades nämligen produktionen av ett strömavbrott.

Men det var inget som kunde hindra Tilde de Paula Eby från att genomföra programmet med bravur.

Under fredagen välkomnade Tilde de Paula Eby tittarna till årets sista program av TV4:s talkshow ”Tilde”. Som sig bör, vid säsongsavslutningar, så väntade något alldeles extra.

Bland gästerna fanns nämligen statsminister Stefan Löfven, Carola Häggkvist, Peter Jöback, David Helenius, Sissela Kyle och Agnes Carlsson.

Tanken var att Eva Dahlgren skulle ha närvarat i programmet men på grund av en olycka tvingades hon färdas till sjukhus och missade därmed säsongsavslutningen.

Med ett extra långt program, dagen till ära, hade tittarna minst sagt mycket att se fram emot – men ingen hade nog kunnat ana vad de skulle få vara med om.

Tilde gäster
Foto: TV4

Strömavbrott i sändning

När årets sista ”Tilde” direktsändes från Junibacken i Stockholm visade kalendern fredagen den 13:e. Ska man tillåtas att vara aningen skrockfull så verkar en gnutta otur letat sig in i produktionen för mitt i säsongsavslutningen gick nämligen strömmen.

Strömavbrottet blev väldigt påtagligt för alla och medarbetare ur produktionen sprang runt mitt under rådande direktsändning för att försöka lösa problemet – utan resultat.

Men det hindrade inte programledaren Tilde de Paula Eby från att fullfölja sändningen och tillsammans ge tittarna en oregisserad, unik, avslutning på säsongen.

Tilde, strömavbrott
Foto: TV4

Tittarna hyllar Tilde

Av tittarnas kommentarer att döma verkar hon ha gjort det på ett strålande sätt, för efter programmet var det Tildes begåvning som stod i fokus.

”Jättebra program Tilde. Du fortsatte trots att strömmen till lamporna drog”, kommenterade en tittare efter programmet på Nöjeslivets Facebook-sida.

Tack för i sommar trevligt alla fredagar, skrev en annan.

Tack Tilde för fantastiskt bra program . Tack Agnes för en underbar sång, skrev en tredje.

Tilde de Paula Eby
Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Tittarnas krav inför framtiden

Med sex avklarade avsnitt i bagaget, och ett avklarat sommarjobb, är det nog många som anser att Tilde kan sträcka lite extra på sig. I flera veckor har hon nämligen bjudit in på tv-publiken på intressanta gäster, diskussioner och uppträdanden.

Men någon direkt semester blir det inte för prohgramledaren. Redan i veckan är hon tillbaka med gänget i TV4:s ”Efter fem” och även ifall det är ovisst om vi någonsin kommer att få se talkshowen ”Tilde” igen så har många tittare en bestämd åsikt – de vill ha mer av programmet.

Tilde du är så bra på att ta alla dina gäster. Och avslutning med den underbara låten som Agnes framförde var helt magiskt. Hoppas att programmet kommer nästa år igen”, kommenterade en tittare efter programmet.

TACK för ett bra program intressant hoppas du kommer tillbaka med nya avsnitt”, skrev en annan.

Det har varit genomgående bra. Bra medverkande med bra stories. Ämnena har varit bra. Mer av detta”, skrev en tredje.

Carola Häggkvist
Foto: TV4

Tack Tilde för en underbar sommar! Vill ni också se mer av programmet i framtiden? Lämna gärna en kommentar på Facebook!