Nu försvinner väder-Ulrika från TV4: ”Skulle vilja tacka för mig”

Den populära meteorologen Ulrika Andersson syns med jämna mellanrum i TV4, där hon bjuder svenska folket på de senaste väderuppdateringarna och prognoserna.

Men nu kommer vi inte få se ”väder-Ulrika” i rutan på ett bra tag.

Under torsdagen gjorde hon nämligen sin sista sändning – innan en stundande mammaledighet.

Tilde och Ulrika försvinner

Under torsdagen tackade Nyhetsmorgon-redaktionen av programledaren Tilde de Paula, som efter 17 år i programmet nu ska gå vidare i karriären. Istället kommer tv-profilen med start 2019 att leda ett nytt program i kanalen, vid namn ”Efter fem”.

Men det är inte bara Tilde som försvinner från Nyhetsmorgon-gänget.

Den populära meteorologen Ulrika Andersson, som brukar leverera väderprognoser under kanalens nyhetssändningar, gjorde under torsdagen sin sista sändning på ett bra tag.

Går på mammaledighet

Tidigare i höstas avslöjade nämligen ”väder-Ulrika” i Nyhetsmorgon att familjen väntade tillökning.

Och nu är det alltså dags att gå på mammaledighet för en tid framöver.

– Jag skulle vilja tacka för mig, för den här tiden. Jag är tillbaka så klart efter mammaledigheten, men det här var min sista sändning den här morgonen. Jag kommer tillbaka någon gång i början på 2020, säger Ulrika Andersson i en Instagram-hälsning till svenska folket.

”Så förväntansfull”

Bebisen blir den andra i ordningen.

I början av 2016 blev Ulrika mamma till en liten pojke, och även nu är det en pojke som väntas.

– Jag är så förväntansfull om vad som döljer sig här inne. Att det är en kille, det vet jag, och han är beräknad att komma 1 februari.

Även om det var sista sändningen på ett bra tag, så meddelar Ulrika på sin egen Instagram att hon kommer bli kvar på redaktionen ”i myskläder året ut”, men med snällare arbetstider.

– Så jag ska tagga ner lite grann nu och bara vila mig lite i form inför det som komma skall. Ha det bra, avslutar Ulrika.

Här kan du se hälsningen till svenska folket:

Så kul för dig och familjen, Ulrika – det kommer nog bli jättebra.

Gilla och dela för att skicka dina lyckönskningar till familjen! 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/3pPc9xRV18AwOPq1T3ig7dzzHWSCds_ufIT3wzdpKY612SU7gkcdDANzHgvOU8xA?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]