Nu tar TV4 krafttag – efter avslöjandet om Ernsts förbjudna agerande: ”Lagt det bakom mig…”

.

Fjolårets säsong av ”Sommar med Ernst” blev totalt plattfall efter bråken, kritiken och renoveringen av kvarnen i Kånsta.

Därför ändrar TV4 sitt koncept i år och Ernst Kirchsteiger ska i stället renovera en privatägd bostad på Österlen, enligt Aftonbladet.

Kvarnen i Kånsta i Hallsbergs kommun skapade bråk och osämja mellan TV4 och Ernst och grannarna under förra sommaren. Grannarna fick rätt efter kommunens bedömning i att ”kvarnen är ett kulturarv” och inte får ”förstöras med renovering”. Där med blev renoveringen olaglig efter att Länsrätten gjort sin bedömning, enligt Aftonbladet.

Händelsen spreds i media och hård kritik riktades mot TV4 och Ernst Kirchsteiger.

I år är projektet privatägd

Därför ändrar TV4 sina planer inför den här sommaren och låter Ernst kliva in i en privatägd bostad som har stått tom i 40 år  – ett gigantiskt renoveringsprojekt på en bondgård i Österlen i Skåne, men där i alla fall Ernst är inbjuden denna gång.

– Förra årets projekt har jag egentligen lagt bakom mig helt och hållet. Jag har inte reflekterat så mycket om det sköna eller inte. Det enda är att jag tycker att det är väldigt kul med människor som ska leva i huset och har formulerat så tydligt vad de vill. Det tycker jag är väldigt skönt, säger Ernst Kirchsteiger till Aftonbladet.

View this post on Instagram

Glad midsommar! ??? #sommarmedernst @ernsttv4

A post shared by TV4 (@tv4) on

Stått tomt i 40 år: ”En tydlig historia”

Och han är mer än redo att ta sig an gården.

 – Huset berättar en tydlig historia så det viktigaste för mig blir att lyssna. Detaljerna berättar mycket om hur huset är byggt, och tillsammans kommer huset och jag hjälpas åt att återskapa dess forna stolthet och känsla, säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande.

Trampar ingen på tårna denna gång

Trots den gamla och antika gården verkar inte Ernst vara orolig över att trampa någon på tårna genom att rusta upp något som borde ha bevarats. Paret som bor där, har nämligen meddelat hur de vill ha det. Ernst kommer att bevara själen i huset säger han till Aftonbladet.

– Österlen är otroligt vacker plats och det känns som både plats och den gamla fina skånegården inspirerar Ernst att ännu en sommar överträffa sig själv i smarta och vackra inrednings lösningar, smarriga recept och andra lifehacks. Det är helt enkelt en extraordinärt härlig och inspirerande säsong som tittarna kan se framemot, säger Clara Tengbom, exekutiv producent i ett pressmeddelande.

Nu under försommaren och juni har huset renoverats och står redo för Ernst finesser i inredning och småfix.

View this post on Instagram

TVÅ VECKOR KVAR! Vem får inte missa Sommar med Ernst? ?? Följ nya kontot @ernsttv4 för gobitar ur programmet!

A post shared by TV4 (@tv4) on

”Sommar med Ernst” sänds torsdagar 20.00 i TV4, med start 27 juni.

Brukar du titta på ”Sommar med Ernst”? Lämna gärna en kommentar.