Alex Schulman till stenhård attack mot Steffo Törnquist – efter inslaget i Nyhetsmorgon: ”Usel”

Steffo Törnquist ifrågasatte bajsets vara i barnböckerna.
Nu får han mothugg av podcastduon Alex Schulman och Sigge Eklund, skriver Aftonbladet.
Här är programledarens omtalade ord från Nyhetsmorgon som väcker hård kritik.

Det var i torsdags som TV4:s Nyhetsmorgon hade ett inslag om barnlitteratur som handlar om bajs. Med anledning av en krönika publicerad i Västerbottens-Kuriren bjöds kulturredaktören in för en direktsänd intervju med programledarna Steffo Törnquist och Maria Forsblom.

– Jag var egentligen inte superarg, krönikan är skriven med lite glimten i ögat, säger kulturredaktören på Västerbottens-Kuriren Sara Meidell i TV4.

Rubriken på artikeln var ”Bajset i barnlitteraturen måste stoppas”.

– Det jag reagerade på är att, här är ännu en bok om bajs som inte har något annat ärende än visa bilder på bajs och vara lite sådär, ja rolig, säger Sara.

Samtidigt får hon medhåll av programledaren Steffo Törnquist, som i studion tycker att åsikten är ”rimlig”.

Foto: TV4

– Det är ju rimligt att ha invändningar mot det, för resultatet blir ju ganska låg kvalitativ nivå, säger Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon-sändningen.

En av alla författare som skrivit en barnbok om just bajs är medieprofilen Alex Schulman (”Bajsfesten” tillsammans med Emma Adbåge). Han rasar nu mot Törnquists beskrivning av böcker som handlar om ämnet avföring.

Tillsammans med sin podcast-kollega Sigge Eklund går han till motattack mot Törnquists resonemang. Eklund ifrågasätter om Törnquist läst barnböckerna, och om han i så fall kan bedöma dem som ”låg kvalitativ nivå”.

Schulman håller med.

– Det är som att han inte förstår att ”det jag gör nu det är att jag berättar för alla att jag inte har läst det här”. Det är helt sanslöst, säger Schulman i Alex och Sigges podcast, enligt Aftonbladet, som också uppger att Steffo inte vill kommentera kritiken närmare.

Medieprofilen dundrar vidare.

– Hur dålig journalist får man bli? Hur usel får man vara? Och att han också är så här usel med ett flin, det är som att han inte förstår, säger Schulman.

STOCKHOLM 20100611 Alex Schulman blir ett nytt ansikte på TV3 som programledare för ”Veckans kanin”. Foto: Anders Wiklund/TT

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.