Anders Pihlblads ärliga ord om Leif GW Persson – i direktsändning

Anders Pihlblad öppnar upp – och berättar om saknaden.

I direktsändning skickar han en ärlig hälsning till professor Leif GW Persson.

Anders Pihlblad är en av TV4-tittarnas riktiga favoriter. Den glade och trevlige programledaren från Gotland har genom åren på kanalen varit alltifrån reporter till programledare på Nyhetsmorgon, till politisk kommentator. Dessutom sprider han alltid glädje runtomkring sig.

”Anders du sprider alltid glädje omkring Dig💞Du är också en mycket duktig och trevlig programledare”, skriver exempelvis en tittare i en kommentar på Nöjeslivets Facebook-sida.

Glädje spred Pihlblad förmodligen även till kollegan Leif GW Persson. Det var i söndagens direktsändning av Nyhetsmorgon som Pihlblad öppnade upp sig om sina känslor för den folkkäre kriminologen och författaren.

75-årige GW är i riskgrupp tack vare sin ålder och har som bekant suttit i karantän i dessa tider under en period. Då har han i stället varit med i Nyhetsmorgons sändningar via videolänk från hemmet där han sitter i sin fåtölj.

– Det var längesen vi sågs nu. Jag saknar faktiskt att ha dig här i studion, men det är ju trevligt att vi kan träffas på det här sättet också, säger Anders Pihlblad till Leif GW i sändningen.

Foto: TV4

Leif GW, som i många veckor suttit hemma i karantän, ser ut att skina upp av Anders ord.

LÄS MER: Leif GW:s nya liv efter avhoppet från TV4

Foto: TV4

– Ja precis ja, man får laga efter lägenhet, säger GW i sändningen.

– Det är ingen fara, solen skiner och sådär, sade GW vidare innan de började tala om veckans aktuella rättsfall.

Tidigare har han berättat att han mår bra.

– Det är inte så att jag är dålig utan min omhändertagande omgivning som sagt åt mig att jag inte ska träffa någon och nu sitter jag här, för det är den jag ska skyddas ifrån tydligen, har Leif sagt i Nyhetsmorgon.

Se sekvensen i spelaren nedan. Nyhetsmorgon sänds på vardagar mellan 06-10 och på helger mellan 07.30-11.30.

Dela gärna vidare för att skicka dina tankar till Leif GW och alla andra äldre som har satt sig i karantän i dessa tider!