Anders Pihlblads oro för familjen – gripande orden: ”Jobbigt”

Anders Pihlblad är utan tvekan en av TV4:s skickligaste programledare. När alltifrån kändisar till artister och markhavare sätter sig i tv-soffan mittemot Pihlblad, ja då vet man som tittare att det kommer att bli en intressant intervju med vassa frågor.

Nyligen hade Pihlblad moderatledaren Ulf Kristersson som gäst i Nyhetsmorgon.

Då tog de upp ett mycket allvarligt ämne, nämligen det nya coronaviruset covid-19. Senast de möttes för en intervju var i januari – och sen dess har det som bekant runnit en del vatten under broarna i världen.

– Det har hänt så mycket sen dess med hela coronakrisen, ett nytt politiskt tilltal och klimat. Vi ska prata om det, hur han ser på det, sade Pihlblad inför intervjun.

Kristersson har tidigare berättat att hans mor insjuknat i covid-19.

– Han har drabbats påtagligt av den här krisen. Hans mamma som är på ett äldreboende har insjuknat i covid-19, sade Pihlblad före intervjun i TV4.

Det var i förra veckan som Kristersson (M) berättade att hans mamma insjuknat i sjukdomen i ett uppmärksammat inlägg på sociala medier.

”Jag vet att vi och vår mamma är långt ifrån ensamma. Tusentals familjer upplever just nu samma sak. Många stöttar varandra när verkligheten rasar. Och personalen i vården och omsorgen fortsätter att imponera. Tack! Men så här hade ingen av oss tänkt att det skulle bli”, skrev Kristersson till bilden och förklarade att han nu vill se mer provtagning generellt.

Pihlblad erkände inför intervjun med Kristersson att också han själv känner oro personligen inför det nya coronaviruset.

Foto: TV4

– Det är ju en sån här… Jag känner själv, ja, jag har ju också en mamma som är på äldreboende så jag känner själv att det där är ju en… jobbig, jobbig grej alltså, säger Pihlblad i sändningen märkbart berörd.

Tegnell: ”Ett stort problem”

Tidigare har det kommit rapporter om att många av de som avlidit av sjukdomen i Sverige har bott på äldreboenden.

– Mycket annat fungerar ganska bra, men smittan på äldreboende är ett stort problem, sade Anders Tegnell, statsepidemiolog vid en pressträff i april.

Här kan man se hela intervjun som Anders Pihlblad gjorde med Ulf Kristersson.

Vi önskar att Ulfs mamma ska krya på sig – liksom alla andra som drabbats på ett eller annat sätt av denna sjukdom!